PKK'lılar, Müslüman bir genci daha hunharca katletti

Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Diyarbakır'dan Mersin'e götürülen öğrencilere saldıran PKK'lılar, Hüseyin Cafer Gizli isimli çocuğun boğazını keserek şehid ettiler.

01-02-2016


Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Sur ilçesinden Mersin'e giden bir grup öğrenciye saldıran PKK'lılar yeni bir barbarlık sergileyerek, Hüseyin Cafer Gizli isimli çocuğu boğazını keserek şehid ettiler.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'ın Sur ilçesi ve farklı illerden bir grup öğrenci Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonuyla Mersin'in Silifke ilçesine götürüldü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisine yerleştirilen öğrencilerin içerisindeki bir grup PKK'lı, (Mardin ve Hakkari'den geldikleri belirtiliyor) dindar olan öğrencilere yönelik sözlü sataşmada bulundu. Ardından yaşanan tartışmanın büyümesiyle PKK'lılar, 11. sınıf öğrencisi Cafer Gizli (16) isimli çocuğun boğazını keserek şehid ettiler. Yaşanan saldırıda başka öğrencilerin de PKK'lılar tarafından yaralandığı bildirildi. 

Olayın faillerinden olduğu iddia edilen M.D'nin yakalandığı, 16 kişinin de gözaltında olduğu belirtiliyor.

HÜDA PAR üyesi M. Salih Gizli'nin oğlu ve 6-7 Ekim 2014'te yine PKK'liler tarafından katledilen Yasin Börü ile aynı okuldan arkadaş olan Cafer Gizli'nin  cenazesinin Adana Adli Tıp Morgu'na kaldırıldığı öğrenildi.

Cafer Gizli'nin amcası Muhammed Nur Gizli'nin de 90'lı yıllarda PKK tarafından şehid edildiği biliniyor.

(İLKHA)

Etiketler : #PKK'lılar   #   #Müslüman   #bir   #genci   #daha   #hunharca   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN