Protesto çağrısı: Danıştay'ın balyozunu kıralım!

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Danıştay ve İstanbul Barosu çeşitli şehirlerde protesto edilecek.

09-02-2010


DANIŞTAY'IN BALYOZUNU KIRALIM!

Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu. Danıştay ve İstanbul Barosu protesto edilecek.

Tarih: 9 Şubat 2010 Salı
Saat: 13.00
Yer: Galatsaray Lisesi Önü (Buradan İstanbul Barosu'na kadar yürünecek)

Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada "Başta imam hatip liseleri öğrencileri olmak üzere tüm meslek liselilerin hakkının gasp edilmesine devam anlamı taşıyan bu karar, yargı bürokrasisinin İslam düşmanlığında sınır tanımadığının yeni bir örneğidir. Bizzat hukuk mercii olması gereken kurumlar tarafından bitmek bilmez hukuksuzluklara imza atılması ve gencecik insanların haklarının gasp edilmesi karşısında sessiz kalmak dayatmalara boyun eğmek anlamına gelecektir." ifadelerine yer verilerek haksızlık ve zorbalık karşısında sessiz kalınmaması çağrısında bulunuldu. Hukukun ve adaletin yanında olan herkes, 9 Şubat 2010 Salı günü 13.00'te Galatasaray Lisesi önünde yapılacak protesto yürüyüşüne katılmaya davet edildi.

13.00'te Galatasaray Lisesi önünden başlayacak yürüyüş, İstiklal Caddesi güzergâhı takip edilerek İstanbul Barosu önüne kadar sürecek.

Protestoya birçok kuruluşun katılması bekleniyor...

9 Şubat Salı günü Mazlumder öncülüğünde Ankara'dada bir protesto gerçekleştirilecek.

Ankara'da da Protestolar Olacak!

Mazlumder önclüğünde gerçekleştirilecek protesto Ankara'da Danıştay'ın önünde gerçekleştirilecek. Sıhhiye'de Zafer Çarşısı karşısında bulunan Danıştay binası önünde yapılacak protesto 13.00'te başlayacak.

İLKAV ÜYELERİ 10 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ DANIŞTAYI ANKARA'DA PROTESTO EDECEK

İLKAV üye ve gönüldaşları 10 Şubat Çarşamba günü saat 12:30'da Danıştay önünde bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

TOKAT'TA DA PROTESTO VAR!

Tokat'ta etkinliğini sürdüren TOKAD, Özgür Eğitim-Sen ve Özgür Yazarlar Birliği 12.30'da Cumhuriyet Meydanı'da (Valilik önü) Danıştay'ın kararını protesto edecekler.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Protesto   #çağrısı:   #Danıştay'ın   #balyozunu   #kıralım!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN