Putçu zorbalar! Kimi seveceğimize de mi siz karar vereceksiniz?

Kimi sevip, kimi sevmeyeceklerine karar verme yaşında olan iki insanın düşüncelerini ifade etmesine karşı linç kampanyası başlatan cahiliye zorbalarına soruyoruz: Kimi seveceğimize de mi siz karar vereceksiniz?

11-06-2008


İslam ve Hayat

Habertürk televizyonunda 9 Haziran gecesi yayınlanan Teke Tek programına konuk olarak katılan Özgür-Der gönüldaşları Nuray Canan Bezirgan ve Kevser Çakır, programı sunan Fatih Altaylı'nın bir sorusuna cevaben, Humeyni'yi sevdiklerini söylemiş, "Atatürk'ü seviyor musunuz" şeklindeki müteakip soruyu ise doğal olarak "Hayır, sevmiyoruz" şeklinde cevaplamışlardı. Bunun üzerine başta Hürriyet ve Milliyet olmak üzere cahiliye medyası kuruluşları, kimi sevip kimi sevmeyeceklerine kendileri karar verebilecek yaşta olan bu insanların düşüncelerine tahammül edemeyip saldırıya geçtiler.

Özgür-Der cahiliye medyasının linç girişimi üzerine bir basın açıklaması yaparak, "Yaşadığımız ülkede her şeyiyle Batı modelinin esas alınması temelinde gerçekleştirilen ve baskıcı yöntemlerle yürütülen İslami kimlikten uzaklaştırılma ve ulusal-laik kimlik inşa sürecinin mimarı olan Atatürk'ün düşünce dünyası ile sahip olduğumuz kimliğimizin hiçbir noktada uzlaşmadığını inkar etmemizin söz konusu değildir" görüşüne yer verdi. Açıklamada şöyle denildi: "Tarihin şahitlik ettiği en görkemli halk hareketlerinden birine önderlik etmiş Ayetullah Humeyni'yi elbette ki seveceğiz. Zorla, tehditle, gözdağıyla insanların kimi sevip kimi sevmeyeceklerini belirlemeye kalkmanın düpedüz bir saçmalık olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Atatürk olmasaydı…" şeklinde devam eden cümlelerin absürtlüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi: 

"Hakaret etmiyoruz. İftira atmıyoruz. Zaten inancımız hiç kimsenin dinine, kutsalına hakaret etmemize izin vermez. Buna Atatürk ve Atatürkçülük de dahildir. Bununla birlikte benimsemediğimiz, reddettiğimiz, İslami kimliğimiz ve anlayışımızla çeliştiğini düşündüğümüz hiçbir şahsı ya da ideolojiyi sevmemiz de bizden beklenmemelidir. Hele hele dayatmalarla, baskılarla, gözdağı vererek, tehdit ederek yapılıyorsa, bunun çok daha büyük bir yanlış olduğu ve asla etkili olamayacağı da ayrıca bilinmelidir.

Hem size ne oluyor ki; kainatı yoktan var eden, bize sahip olduğumuz her türlü nimeti bahşeden Rabbimizin gönderdiği kitapları, resulleri dahi sevmeye kimse zorlanmamışken, bu tamamen kişinin kendi tercihine bırakılmışken; "Atatürk olmasaydı siz burada olamadınız, isminiz şu olmazdı, camilerde namaz kılınmazdı vs." türünden absürtlüklerle insanların duygu ve düşüncelerini baskı altına almaya, yönlendirmeye çalışıyorsunuz? Zorla, tehditle, gözdağıyla insanların kimi sevip kimi sevmeyeceklerini belirlemeye kalkmak düpedüz bir saçmalıktır.
Bu saçmalıklara, dayatmalara boyun eğmeyeceğimizi yineliyor; kimsenin kimseyi devletin yasal veya ideolojik aygıtlarının baskısıyla sevmek -ya da sevmemek- zorunda bırakılmadığı bir ülke özlemimizin bir kere daha altını çiziyoruz."

Etiketler : #Putçu   #zorbalar!   #Kimi   #seveceğimize   #de   #mi   #siz   #karar   #vereceksiniz?   
YORUMLAR
  • Burhaneddın öztaş   12-06-2008 00:43

    Özgür-der'e aynen katılıyorum muhtesem cevabının karşısında yoruma bile gerek duymuyorum. Allah cümlenıizden razı olsun.

  • karayazılı mehmet   11-06-2008 20:47

    ey müşrikler şunu bilmelisiniz ki biz müslümanlar hiç kimseye dinimizi ve dinimizin bir tek İLAHI olan alemlerin RABBI YARATANI,veYAŞATANI,olan ALLAH I bile zorla kimseye sevmesi için dayatma da bulunmadık.kimseninde bize dinlerini ve putlştırdıkları sahte ilahlarını dayatmaya hakkı yoktur.ey müşrikler sizler ALLAHı bırakıp ALLAHın yarattğı bir beşere mi tapıyorsunuz? yuh size.. hiç mi aklınızı kullanmıyorsunuz.oysa ALLAHın arzında yaşıyor, onun nimetlerinden yiyor, havasından teneffus ediyor ona karşı nankörlük ediyorsunuz.ALLAHla savaşan atalarınızın akibetlerini araştırn nasıl bir yıkıma uğrdıklarını öğrenirsiniz. müslümanlar ALLAHı ve onun sevdiklerini sever sevmediklerini asla sevmezler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN