Putperestliğin bu kadarı: "Silüet"in çıkmamasını Meclis'teki krize bağladılar

Ardahan'ın Damal İlçesi'nde Karadağ sırtlarında her yıl ortaya çıkan ‘Atatürk slueti’ bu yıl çıkmamasının gerekçesi BDP’nin boykotu ile CHP’li vekillerin Meclis’te yemin etmemesine bağlandı. Damal İlçesi'nde düzenlenen 'Atatürk'ün izinde ve gölgesinde Damal şenlikleri'ne Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı AKP’li Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ile çok sayıda kişi katıldı. Yoğun sis nedeniyle Karadağ sırtlarına vuran siluet gözükmeyince şenliğe katılanlar hayal kırıklığı ile karşılaştı. Şenliğğe katılan bazı kişiler, CHP ve BDP'lilerin Meclis’te yemin etmemeleri nedeniyle Atatürk sluetinin çıkmadığını öne sürdü. Her yıl 15 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan siluet, her gün 17.55 -18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi'nden izleniyor. Silüet ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüet, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğraflar gazetelerde yayımlanınca Damal ilçesine ilgi arttı.

10-07-2011


Ardahan'ın Damal İlçesi'nde Karadağ sırtlarında her yıl ortaya çıkan ‘Atatürk slueti’ bu yıl çıkmamasının gerekçesi BDP’nin boykotu ile CHP’li vekillerin Meclis’te yemin etmemesine bağlandı.

Damal İlçesi'nde düzenlenen 'Atatürk'ün izinde ve gölgesinde Damal şenlikleri'ne Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı AKP’li Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ile çok sayıda kişi katıldı.

Yoğun sis nedeniyle Karadağ sırtlarına vuran siluet gözükmeyince şenliğe katılanlar hayal kırıklığı ile karşılaştı. Şenliğğe katılan bazı kişiler, CHP ve BDP'lilerin Meclis’te yemin etmemeleri nedeniyle Atatürk sluetinin çıkmadığını öne sürdü.

Her yıl 15 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan siluet, her gün 17.55 -18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi'nden izleniyor. Silüet ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüet, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğraflar gazetelerde yayımlanınca Damal ilçesine ilgi arttı. 

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Putperestliğin   #bu   #kadarı:   #Silüetin   #çıkmamasını   #Meclis'teki   #krize   #bağladılar   
YORUMLAR
  • polat   12-07-2011 11:43

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM inanmak insanın demmekki ruhunda bir ihtiyac. bu ihtiyaçlar,Fıtrata uygun olarak tek ilaha tapılarak kulluk yerine getirilr. yada bu zavallıların, yaptığı gibi kulluklarını fıtrat dışı hareket ederek,Tağutlara taparlar.onlara kulluk ederler.

  • Halime Gözüpek   11-07-2011 23:32

    Böylesine azmış ve sapıtmış ise, %99,9'u müslümân bir millet; Aradığı belâsını, ergeç bulacakdır elbet!!

  • zülküf arslan   11-07-2011 21:21

    hani arkeologlar kazı yaparlar ve tarihi araştırmacılarda bunların buldukları ile GEÇMİŞ TARİHİNE DAİR BAZI TAHMİNLERDE BULUNURLARYA,İşte bunların,ölüleri defnetme şekli,şöyleyse,veya evlerinin kapısı böyleyse bu inmsanlar ŞU DİNDEDİR BAZENDE KAZIDA ÇIKAN FİGÜRLERLE TAHMİNDE BULUNURLAR... Dünyada tıpkı diğer,kavimlerin helaki GİBİ ŞUANDA Bİ HELAK olsa ve 150-200 yıl sonra BU BÖLGEDE KAZI YAPILSA VE ACABA BUNLARIN DİNİ NEYDİ DİYE SORULSA HER KAZILAN YERDE PUTLAR ÇIKAR ,okul bahçesinde,kahvehanelerde,parklarda,meclislerde vs vs...ve NE DER LER ACABA BU TOPRAKLARDA YAŞAYANLARIN DİNİ HAKKINDA... BURDA YAŞAYANLAR PUTPERESTTİ DERLER BENİM KANAATİMCE... Onun için çok görmemek lazım bence BU HABERDEKİ OLAYLARI....

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN