Radyo Denge’de Mescid-i Aksâ’ya Siyonist Yahudilerin baskını ve Kudüs’teki ev gaspları konuşuldu

Radyo Denge’de, Osman Yıldız’ın yönetimindeki Gündem Özel programında, Kudüs’teki ve Mescid-i Aksâ’daki son önemli gelişmeler konu edildi.

06-05-2021


Radyo Denge’de, Osman Yıldız’ın yönetimindeki Gündem Özel programında, Kudüs’teki ve Mescid-i Aksâ’daki son önemli gelişmeler konu edildi.
Programın misafiri Filistinli gazeteci Muin Naim oldu.
 
Programda şu konulara yer verildi:
- Mescid-i Aksâ’ya ve Müslümanlara Siyonist Yahudiler her Ramazan’da saldırmayı ve huzursuzluk çıkararak Müslümanları rahatsız etmeyi alışkanlık haline getirdiler.
Her sene yaptıklarını bu sene de yapıyorlar. Fakat bu sene yaptıkları ve yapacakları saldırılar ivme kazanmış vaziyettedir.
- Bu sene, Siyonist dernek ve örgütler yaptıkları çağrılarla Ramazan ayının 28’i yani Mayıs ayının 10’unda binlerce siyonistle Mescid-i Aksâ’yı basarak işgal edeceklerini duyurdular.
- Son on günde, yüzlerce çocuk ve gencimizi tutukladılar. Tutuklanmayanlara ise, altı ay Mescid-i Aksâ’ya girememe ve uzaklaştırma cezası veriliyor. İsrâil işgal devletinin hapishanelerinde 11, 13, 15 yaşlarında çocuklar işkencelerden geçiriliyor. İsrâil zindanlarında Korona’dan yakın zamanda 5 kardeşimiz kasıtlı olarak tedavi edilmediklerinden dolayı şehid oldular.
- Bu terör örgüt ve dernekleri İsrâil işgal devletinden bağımsız olarak hareket etmiyor. İsrâil işgal devletinde yaşayanlar sivil değil hepsi askerdir.
- Geçmişte Halil İbrahim camiinde yaptıkları gibi Mescid-i Aksâ’yı zaman ve mekan olarak Müslümanlarla Yahudiler arasında ikiye bölmeye çalışıyorlar. Şu anda yaptıkları öncelikle bu planın yürürlüğe konulmasının ön hazırlıkları mahiyetindedir.
- İsrâil işgal devleti, Filistinlilerin evlerini de gasp ediyor. Gasp etmeyi planladıkları ev sayısı 55 tanedir. Bu evler Kudüs’ün merkezî bir mahallesindedir. Bunu başarabilirlerse bu planı diğer mahallelerde de uygulayacaklar.
Bu planlarıyla Kudüs’ü ve Filistin’i Arapsızlaştırmayı yani Müslümansızlaştırmayı hedefliyorlar. Müslümansız bir Kudüs istiyorlar.
- Bunlar, onlarca hatta yüzlerce BM kararlarına rağmen bunları yapıyorlar. Yani, bunlar BM’i hiçbir zaman dikkate almadılar.
Onlar, “Biz, istediğimizi yaparız, arkamızda uluslar arası güçler var. Sizin yapmak istedikleriniz bizi engelleyemez.” diyorlar.
- Mescid-i Aksâ’nın muhafızlığını yapan murabıtalar var. Bunlar, Filistinli, Kudüslü kadınlarımızdır. Canları pahasına burada direnişlerini sürdürüyorlar, rahat içinde evlerimizde oturalım demiyorlar.
- İşgal devleti İsrâil ve onun maşaları olan örgüt ve dernekler Mescid-i Aksâ’ya girmeye kalktıklarında çok ağır bedeller ödeyeceklerdir, ancak Müslümanlar da çok zarar göreceklerdir.
- Ağlamaya, sızlamaya gerek yok, her yerde ve her zaman Kudüs’ü, Mescid-i Aksâ’yı ve üzerinde planlar yapılan Şeyh Cerrah mahallesini gündemde tutalım ve bu gündemleştirmeler ile baskı oluşturalım.
 
İsrâil işgal devleti, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksâ’yı dünya kamuoyunda gündemde tutmamızdan çok rahatsız olmakta ve korkmaktadır.
Bizler, yarın mahşerde Rabbimize mazeret olarak öne sürebileceğimiz ameller ortaya koymalıyız.
- Kudüs’e ve Mescid-i Aksâ’ya dair hepimizin yapacağı şeyler vardır. Kudüs’e ve Mescid-i Aksâ’ya gidebiliyorsak gitmeli, gidemiyorsak da kimimiz paramızla, kimimiz dualarımızla kimimiz de sosyal medyada gündemde tutarak elimizden geleni
yapabiliriz.
Kudüs’e ve Mescid-i Aksâ’ya bir turist gibi değil, bir murabıt/nöbetçi olmak için gitmeli yani, oralarda gördüklerimizi hakkın şahidleri olarak dünyaya duyurmak, haykırmak ve her zaman gündemde tutmak için gitmeliyiz.
Siyonistler bu ziyaretlerden dolayı şunu çok iyi bilecekler ki; Kudüs sadece Müslüman Arapların değil bütün dünya Müslümanlarınındır, ümmetindir.
 
Programın videosu aşağıda istifadenize sunulmuştur.
 
 

Etiketler : #Radyo   #Denge’de   #Mescidi   #Aksâ’ya   #Siyonist   #Yahudilerin   #baskını   #ve   #Kudüs’teki   #ev   #gaspları   #konuşuldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN