Raşa Rantisi: Kocam ölmedi ki dul olayım!

Filistin Sivil Dayanışma Konferansı için Türkiye’ye gelen Raşa Rantisi, “Ben Rantisi’nin dul karısı değilim. Yaşayan karısıyım. Çünkü Allah yolunda öldürülenler şehittir” dedi.

24-05-2009


17 Nisan 2004 tarihinden işgalci siyonist güçlerin düzenlediği saldırıda şehit olan HAMAS Lideri Prof. Abdülaziz Rantisi'nin eşi Raşa Rantisi, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Filistin Sivil Dayanışma Konferansı için Türkiye’ye geldi.

Konferansta konuşan Raşa Rantisi, “Ben Rantisi’nin dul karısı değilim. Yaşayan karısıyım. Çünkü Allah yolunda öldürülenler şehittir” dedi.

“Filistin kadınından bahsetmek istiyorum” diyen Raşa, “Filistin kadını, işgali, her türlü saldırıyı en ağır şekilde hissediyor. Ancak işgale karşı büyük bir sabır gösteriyor. Çünkü Filistinli kadınlar güçlerini imandan ve haklı olduklarını bilmelerinden alıyorlar. Doğru ve hak bir davaya sahip olduklarını biliyorlar. Kadınlar bugün direnişin en önemli bir ayağı.

Filistin kadını bütün katliamlara rağmen, bütün saldırılara rağmen dimdik ayakta durmayı başarmıştır. Filistin kadını komploları bozmuştur, siyasi ve askeri her alanda mücadele etmiştir.

Filistinli kadınlar gerçekten fedakârdır. Filistin kadını Peygamber Efendimizin ve sahabelerin eşlerini örnek aldığı için bugün örnek birer kadın olmuştur” dedi.

Filistin’de direnişin her geçen gün güçlendiğine dikkat çeken Raşa Rantisi, şöyle konuştu: “Filistin’deki ihtilaf Filistin halkı arasında değil. Asıl İhtilaf projeler arasındadır. Filistin’de bugün iki proje vardır. Birinci proje, Filistin halkının özgürlüğünü savunan ve bunun ancak direnişle olabileceğini savunan projedir.

İkinci proje ise sadece hezimetçi ve teslimiyetçi, Siyonistlerle işbirliğini öngören projedir. Bu projedekiler İsrail saldırılarına karşı direnmek yerine işbirliğini, teslimiyetçiliği savunurlar. Oysa özgürlük ancak ve ancak direniş projesiyle gerçekleşir. Zafer ise ancak birlikte direnerek gerçekleşir. Filistin ihtiyacı olan bu birlikteliktir.”

Gazze’de yaşamaya devam edeceğini ifade eden Raşa Rantisi, “6 çocuğumla birlikte Gazze’de yaşamaya devam edeceğim. Benim çocuklarım Filistin halkının bir parçası. Onlar kalplerin Filistinli komutanların, liderlerin mesajlarını taşıyorlar. Biz açıkça söylemek gerekirse özgürlüğün ağır bedellerini ödemeye hazırız. Özgürlüğe ulaşmak için inanç ve çaba gerekiyor. Biz bu çabayı göstereceğiz” dedi.

Filistin’e destek veren bütün İslam ümmetini selamladığını ifade eden Raşa Rantisi, “Göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Türkiye Başbakanı Tayip Erdoğan’ı ve Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez da selamlıyorum” şeklinde konuştu.  

Raşa Rantisi eşinin şahadetiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Biz hayatımızda en değer verdiğimiz şeyleri kaybetmeye alıştık. Bana Rantisi’nin şahadet haberi geldiği zaman Şaron ve çetesinin lanetlemesi için Rabbime dua ettim. Şahadetini büyük bir metanetle karşıladım. Çünkü ecel geldiği zaman ölüm ne bir dakika ileriye ne de geriye alınır. Biz Müslümanız ve böyle inanıyoruz.”  

Raşa Rantisi, 1955 doğumlu. Gazze İslam Üniversitesi ilahiyat mezunu. Üniversitede tefsir bölümünde master yapıyor. Hamas kadın kolları üyesi. Aynı zamanda Mücemma İslami Yardım Derneğinin başkanı. 6 çocuğu var.  

Haniye'den de mesaj var

Filistin Başbakanı İsmail Haniye ise konferansa gönderdiği mesajda “Bu tür konferanslara çok ihtiyacımız var. Size dünyanın en büyük hapishanesinden sesleniyorum. Şehitler ve tutsaklar adına konuşuyorum. Kesinlikle direnişten vazgeçmeyeceğiz. Bölünmeyi ortadan kaldıracağız. Birliği sağlayacağız. Kardeş ülke Türkiye’yi selamlıyorum. İnşallah bu tür konferanslar Mescid-i Aksa ve Kudüs’te de yapılır” dedi.  

Etiketler : #Raşa   #Rantisi:   #Kocam   #ölmedi   #ki   #dul   #olayım!   
YORUMLAR
  • ömer bitlis   25-05-2009 01:08

    Filistini sevmiyorum, cehennemi hatırlatıyor bana Filistini sevmiyorum, sorumluluklarımı hatırlatıyor bana Filistini sevmiyorum, günahlarımı hatırlatıyor bana Filistini sevmiyorum, yapmam gerekip de yapmadıklarımı hatırlatıyor bana Filistini sevmiyorum, yapmamam gerekip de yaptıklarımı hatırlatıyor bana Filistini sevmiyorum, fakat şeytanı seviyorum bunların hiçbirini hatırlatmıyor bana! Oradakiler müslümansa biz neyiz, biz müslümansak oradakiler ne?!...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN