RESMİ ZİNAHANELER NE ZAMAN KAPATILACAK?

Kadir TURAN

17-01-2016 22:16


Laik devletin yönetimini üstlenmekle birlikte, zaman zaman İslami argümanlarla halkın karşısına çıkan iktidarın, zinahanelerle ilgili bir çalışması olmamasını nasıl değerlendirmek gerekir?

Zinahanelere genelev denilip resmiyet kazandırılması ve vergiye bağlanması akıl ve vicdanla bağdaşır bir uygulama değildir. 

Her iki kişiden birinin oyunu alan bu hükümetin, genelevler ve orada peşkeş çekilen kadınlarla ilgili bir düşündüğü yok mu?

Yüzde 50 oy olan bir iktidarın,  zinahaneler ve orada çalışan, bu iğrençliği ekonomik sebeplerle meslek edindiğini düşündüğümüz kadınlarla ilgili bir çalışma yapmasına kim, nasıl ve ne sebeple karşı çıkabilir? 

Sözde sürekli (%3,5-4) oranında büyüyen devlet, genelevlerden gelecek vergiye muhtaç mı ki buralarda gerçekleştirilen ahlaksızlığı ve zulmü ticaret olarak kabul edilip vergiye tabi tutuluyor? 

Hükümet, israfa dayalı harcamalarından kısıp genelevlerde çalışan kadınlara istihdam sağlayamaz mı? Ya da Hükümetin buna gücü yok mu?

İslam hükümlerinin dikkate alınmadığı bir devlet sistemine alkış tutmak, bozulmamış fıtrat ve vicdanları rahatsız etmelidir. 

Kendisini İslam'a nisbet eden bir topluluk bir ülkede iktidara gelince, ilk olarak İslâm ile bağdaşmayan ilke ve uygulamaları kaldırmalı değil midir? 

14 yıldır idareyi elinde bulunduran mevcut hükümetin, genelevler ile ilgili hiçbir tasarısını duydunuz mu? Peki bunun neresi Hak, neresi Hukuk, neresi ADALET?

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN