Reuters, AFP ve CNN' e göre katliam değil çatışma!

Reuters, AFP ve CNN'e göre katliam 'İhvan ve askerler arasında yaşanan bir çatışma' olarak söylendi.

15-08-2013


Katliamı 'İhvan ve askerler arasında yaşanan bir çatışma' olarak veren Reuters, AFP ve CNN gibi Batılı medyanın Mısır'da iç savaşmak çıkarmayı düşünen Batılı ülkelerin planlarına hizmet edecek şekilde yayın yapması dikkat çekti. Gezi olaylarını manipüle eden yayınlarıyla dikkat çeken İngiliz Reuters ajansı olayı 'Mısır ordusu meydanları açmaya çalışıyor' başlığı ile vererek katliamdan söz etmezken ölü sayısının 600'ü aştığı saatlerde bile 30 ölü olduğunu iddia etti.

GEZİCİ CNN YİNE AYNI

Gezi olayları sırasında Taksim'den 'gerilla gazeteciliğine soyunan CNN'nin katliamı haber veren muhabiri ise, 'Ordunun başka çaresi kalmamıştı' ifadesini kullandı. CNN'in Londra muhabiri de katliamı 'demokrasiye geçiş' olarak değerlendirdi. İngiliz haber kanalları BBC ve SkyNews müdahaleyi 'Mısır'daki çatışmalar' ortak başlığıyla duyurarak, Kahire'den çok sayıda ölüm haberinin geldiğini bildirdi. Fransız basını, yer yer 'katliam' kelimesini de kullanırken, ünlü Le Monde gazetesi müdahaleyi, 'Mursi yanlılarının tahliyesi kanlı başladı' başlığı ile duyurdu. Le Parisien gazetesi de, 'Bazı göstericiler, polise ateş açtı' açıklamasına yer vererek olayı çaprıttı. Müslüman İtalyan Le Figaro ise, göstericilerin internetten yaptığı, 'Bizi öldürmeyin. Biz İsrailli ya da terörist değiliz. Biz Mısırlı'yız' yönündeki çağrılarını da okurlarına aktardı.


İran medyası, ordunun müdahalesine geniş yer verdi. Fars haber ajansı 'Taşa karşı kurşun yağmuru' başlığını kullandı. Mehr Haber Ajansı ise Sky News'i kaynak göstererek müdahaleyi, İngiliz kanallarını ağzıyla verdi. Mehr, 'Kahire savaş alanına döndü', 'Müslüman Kardeşler'e mensup kişilerde silah ele geçirildi', 'Müslüman Kardeşler taraftarları bir askeri öldürdü', 'Müslüman Kardeşler taraftarları onlarca kiliseyi ateşe verdi' ifadelerini kullandı.

ULUSAL KANAL DA BOŞ DURMADI

Gezi Parkı olayları esnasında yaptığı yayınlarla halkı provoke eden İşçi Partisi'nin yayın organı Ulusal Kanal'da yine bir rezalete imza atıldı. Ulusal Kanal 'ın Mısır 'da yaşanan olaylara yaklaşımı ve kanlı darbecileri bariz olarak destelediği haberler, görenlere 'Bu kadarına da pes', dedirtiyor.

Şiddetten uzak gösteri yapan masum insanların, Sisi idaresindeki ordu tarafından katledilmesine kayıtsız kalan kanal haberinde, göstericilerin üzerinden silah ve kurşun çıktığını iddia etti.

BU İLK DEĞİL

Ulusal Kanal daha önce de Mısır'da yapılan katliamı terör saldırısı gibi sunmuş, "Mısır'da İhvan terörü" başlığı kullanılarak verilen haberde, 32 milyon kişinin cuntaya destek için sokaklara indiği söylemişti.

Seçimle iş başına gelmiş bir iradeyi hiçe sayan kanal, haberde "İhvan, orduya destek veren halka saldırdı, 74 kişi öldü" şeklinde ifadeler kullanmıştı.


(İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

Etiketler : #Reuters   #   #AFP   #ve   #CNN'   #e   #göre   #katliam   #değil   #çatışma!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN