Roni Marguiles: Barışın tek yolu siyonist devletin yok olmasıdır

Şair ve Yazar Roni Marguiles, Siyonist devletin varlığını sürdürmesinin barışın önünde duran bir engel olduğunu vurgulayarak barışın sağlanması için bu devletin ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi.

17-05-2009


Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, İstanbul’da Filistin davası ve bölgesel boyutları hakkında bir uluslararası sempozyum düzenledi. İki gün sürecek olan sempozyum bugün (16 Mayıs Cumartesi) başladı.

Sempozyumun amacı ve mahiyeti hakkında Filistin Enformasyon Merkezi’ne bir açıklama yapan Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır şunları söyledi:

“Biz şimdiye kadar Filistin meselesini gündeme getirmek amacıyla sürekli bir şey konuştuk. Ama bu çalışmalarımızda hep Filistin’in dışında Filistin’i konuştuk. Bu kez sorunun özünü bizzat Filistinlilerden dinlemek, onların yaşadıkları ve şahit oldukları gerçekleri bizzat kendilerinden duymak, çözüm önerilerini de doğrudan onlardan almak amacıyla bu sempozyumu düzenliyoruz. İki gün sürecek bu konferansımızın sonunda ortak bir çalışma ve uluslararası boyutta bir eşgüdüm yürütmeyi hedefliyoruz. Sadece Filistin’den, sadece Türkiye’den, sadece İngiltere’den veya bir başka ülkeden seslerimizi yükseltmekle amaca ulaşamayacağımızı; ortak bir faaliyet yürütmemiz ve hep birlikte seslerimizi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Onun için bu çalışmanın çerçevesini biraz geniş tuttuk. Başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Umarım başarılı oluruz.”

Sempozyumun birinci gününde üç oturum düzenlendi. Bu oturumların birincisinde Siyonizmin tarihi ve bugünü, ikincisinde Filistin’de insan hakları ihlalleri ve mülteciler sorunu, üçüncüsünde ise Filistin’deki kurtuluş mücadelesi ve direniş örgütleri üzerinde duruldu.

Konuşmacılar Siyonist işgalin Filistin topraklarındaki varlığını uluslararası emperyalizmle işbirliği sayesinde sürdürebildiğine dikkat çektiler.

Bu arada, İsrail’in kuruluş yıldönümü (Nekbe) münasebetiyle Mazlumder’in Ankara’da düzenlediği sempozyumda, Türkiyeli bir Yahudi aileden gelen ancak antisiyonist görüşleriyle öne çıkan Şair ve Yazar Roni Marguiles, Filistin topraklarında barış sağlanmasının İsrail işgalinin sona ermesiyle mümkün olabileceğine dikkat çekti. Marguiles, Siyonist devletin varlığını sürdürmesinin barışın önünde duran bir engel olduğunu vurgulayarak barışın sağlanması için bu devletin ortadan kalkması gerektiğini dile getirdi. 

(Kaynak: Filistin Haber.com)

Etiketler : #Roni   #Marguiles:   #Barışın   #tek   #yolu   #siyonist   #devletin   #yok   #olmasıdır   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN