Rusya-Esed işgal güçleri Guta ve Halep'te katliam yaptı

Rusya ile Esed güçlerine ait savaş uçaklarının Şam ve Halep'te düzenledikleri hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu 36 mazlum katledildi, çok sayıda kişi yaralandı.

25-12-2015


AA muhabirinin Hamuriye'deki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Esed güçlerine ait savaş uçakları, Doğu Guta'da direnişçilerin kontrolünde bulunan Hamuriye ilçesinde bir yerleşim yerine saldırı düzenledi.

Saldırılarda 8'i çocuk 20 sivilin yaşamını yitirdiğini, 50 sivilin de yaralandığını aktaran yetkililer, hava saldırısında yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti.

Doğu Guta'nın Arbin beldesinde ise Rusya’ya ait savaş uçaklarının yerleşim yerine saldırması sonucunda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 6 sivil hayatını kaybetti, 45 kişi de yaralandı.

Rusya’ya Ait Uçaklar Halep'te de Sivilleri Hedef Aldı

Öte yandan, Rusya’ya ait savaş uçakları Halep'in kuzeyinde direnişçilerin kontrolündekiİhris beldesi ve çevresindeki yolları bombaladı.

Rusya’nın düzenlediği hava saldırısında 10 sivilin yaşamını yitirdiğini çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, Rusya’ya ait uçakların İhris beldesi çevresindeki yakıt taşımacılığı için kullanılan yollara da saldırması sonucunda 15 aracın yandığını kaydetti.

Yetkililer, Rusya’ya ait uçakların Halep'in kuzeyinde direnişçilerin kontrolündeki Azez, Tel Rıfat ilçesi; Şavareğ, Kafr Nasih köyleri ile Halep'in batısındaki Mühendisin bölgesinde bir sağlık merkezine de saldırdığını ve yaralıların olduğunu dile getirdi.

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(2).jpg

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(3).jpg

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(4).jpg

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(5).jpg

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(6).jpg

rusya_esed_sivilleri_hedef_aldi-(7).jpg

(Kaynak: AA)

Etiketler : #RusyaEsed   #işgal   #güçleri   #Guta   #ve   #Halep'te   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN