Rusya, İdlib'i bombalıyor!

Suriye’de muhaliflerin elindeki İdlib kentinde Rusya’nın hava operasyonlarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

29-09-2017


Suriye'de muhaliflerin elindeki İdlib kentinde Rusya'nın hava operasyonlarında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. İdlib'in sınır hattında kalan yerleşim yerlerinden Harim, Sarmada, Killiy, Eterib, Kefer Hamra, Kefer Zeyta kasabaları Rus uçakları tarafından bombalanıyor. İki gündür devam eden saldırılarda kaç kişinin öldüğüne dair net bir bilgi paylaşılmazken, 20'yi aşkın sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor. 
 
ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİNDE HAVA OPERASYONU
 
Rusya'nın İdlib'i bombalaması “Çatışmasızlık bölgesi”ne yönelik bir saldırı olarak değerlendirilirken, son dönemde Astana Toplantıları ile gerçekleşen yeni süreci de baltalama ihtimalini içinde barındırıyor.


7c665465-889b-4e33-9ce7-66b24f59be81_1
 

İKİ LİDERİN GÜNDEMİNDE İDLİB VARDI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı ortak basın toplantısında İdlib'e de değinerek, “Uluslararası toplumun Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana tavır alması büyük önem arz ediyor. Değerli dostum Putin ile bugün ki görüşmemizde Suriye'ye ilişkin güncel gelişmeleri ve bilhassa son Astana toplantısının sonuçlarını ele aldık. Bu kapsamda, İdlib çatışmasızlık bölgesine işlerlik kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızın seyrini bundan sonraki süreçte de ilgili arkadaşlarımızın bu işi çok daha yoğun şekilde sürdürmelerini karar bağladık” ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler : #Rusya   #   #İdlib'i   #bombalıyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN