SAHİ, MESCİDLER/CAMİİLER KİMİNDİR?

Ömer TÜMER

17-07-2017 12:24


"Mescidler Allah'ındır. Öyleyse Allah'tan başkasına kulluk/dua etmeyin." (72.Cin sûresi, ayet.18)

"Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasını engelleyen ve oraların harab olmasına çalışandan daha zalim kim vardır.." ?(2.Bakara Sûresi, ayet.114)

"Allah'ın mescidlerini ancak, Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar imar edebilir... (9.Tevbe sûresi, ayet.18)

Demokratik-laik bu ülkede mescidlerin Allah'a ait olduğunu, oralarda Allah'ın adının anılmasını engelleyen bir durumun olmadığını ve kulluğun/ibadetin/duanın sadece Allah'a yapıldığını herkes söylüyor. 

Oralarda Allah'a mı, O'ndan başkalarına mı? kulluk yapıldığını çoğu kimse fark edemiyor ne yazık ki?

Kulluk/ibadet/dua sadece Allah'a yapılır, Allah'ta kullarından böyle istemektedir. 

Allah'tan başkaları peygamber, melek evliya (! ) ve diğerleri kim olursa olsunlar onlarda neticede birer kullardır. 

Bunların hiç birisine kulluk/ibadet/dua yapılamaz, ancak beşerî ihtiyaçlar için hayatta olan insan kullardan istekte bulunulabilir. Mescidlerin Allah'a ait olduğu, kulluğun Allah'a yapıldığı ve mescidlerde Allah'ın adını anmaya engel olmadığı gibi iddialar görünüşte doğru gibi anlaşılsa da gerçekte öyle değildir. 

Neden? denilecek olursa;

Mescidlerde ve hayatın diğer tüm alanlarında söz, yetki ve tasarruf Allah'la birlikte başkalarıyla paylaştırılmışsa, o yerler Allah'a ait olmaktan çıkmış demektir.

Laik sistemin ürettiği sorunlara ve çıkmazlara çözüm ve çareyi İslâm'da arar, mescidleri laik sistemin ilan merkezleri, mensuplarını ilan memuru yaparsanız, fetvaları laik sisteme uygun olarak Belamlara verdirirseniz, Ne o din Allah'ın, ne o mescidler Allah'a ait, ne de o fetvalar dine uygun olmaz. 

Ey! akıl sahibi müslümanlar(!) 

Etrafınıza şöyle bir bakınız, o mescidler Allah'a mı ait başka güçlere mi aittir? 

Oralarda söz Allah'a mı, başkalarına mı aittir? 

O mescidlerde Allah'ın adı mı, O'ndan başkalarının adı mı anılmaktadır? 

Allah'ın adıyla birlikte bir başkalarının adlarının mescidlerde anılması ve sözün paylaştırılması şirkin dışında neyle izah edilebilir? 

İnandığınızı iddia ettiğiniz dinininiz şirki yok etmek için geldiği halde, 

Birazcık düşünmezmisiniz? 

Yöneteniyle, yönetileniyle demokrasi ve laikliğin yılmaz savunucuları olduğunu söyleyen, adlarını demokrat laik müslümanlar olarak lanse etmekte sakınca görmeyen müslümanlar(!),
parklar, caddeler, sokaklar ve tüm alanlara hakimsiniz, istediğiniz propagandayı ve eylemleri yapabiliyorsunuz, 

Allah'ı anmak ve O'na kulluk üzere olması istenen mescidlerde laik sistemin kutlu (!) gün ve gecelerini anıyor ve kutlayabiliyorsunuz. 

Bırakın da Allah'ın mescidlerinde bari O'nun sözü geçerli olsun, adı anılabilsin,

Lütfederseniz!

Mescidlerin Allah'a ait olduğunu, oralarda Allah'ın adının anılmasını engelleyen ve oraların manevi yönde harab olmasına çalışan zalimlerden olmayın,

Mescidlerin manevi imarına katkıda bulunanlardan olunuz.

YORUMLAR
  • Huseyi̇n Şaşmaz*uzun   02-01-2018 14:10

    GENELDE TÜM İNSANLIK,ÖZELDE MÜSLÜMANLAR KUŞATILMIŞ HALDELER ŞU ANDA. DOSTUNU DÜŞMANINI BELİRLEKİ HEDEFİNE VARASIN MÜSLÜMAN,KARDEŞİM. DİYANET VE MESCİDİ DIRAR'IN KURULUŞ GAYESİ AYNI OLDUĞUNA GÖRE (MÜSLÜMANLARA ENGEL) MESCİDİ DIRARA YAPTIĞIN HER İYİLİK KÖTÜ ALGILANIYORDA NİYE DİYANETE YAPILAN HER İYİLİK SEVAP ALGILANIYOR.? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=174023339715742&id=100013242319421&pnref=story

Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN