Sakarya Başörtüsü Platformu 253. açıklamasını yaptı

Sakarya’daki 253. başörtüsü eyleminde Kürt sorununda 30 sene önceki askeri politikalara dönülmesi, adalet duygusunu yitirmiş vicdansız bir dindarlık anlayışı, İHH’nın Almanya’da yasaklanması ve “terör örgütü” listesine alınmasına karşı Türkiye’nin bu konuda pasif kalması eleştirildi. Eylemde Fadlallah için de "bilge imam" denilerek, vefatı sebebiyle bir dua paylaşıldı

18-07-2010


İslam ve Hayat

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, her Cumartesi, şehir merkezindeki AKM önünde gerçekleştirdiği eylemlerine 253. hafta basın açıklamasıyla devam etti. Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği’nden Kadrican Mendi’nin okuduğu açıklamada “Geçen sene bu vakitler “demokratik açılım”, özgürlüklerin genişletilmesi, Türk-Kürt kardeşliği nutuklarıyla heyecanlanan Türkiye bu gün kurulacak özel orduyu, olağanüstü hali, ayrılmayı konuşuyor.
Peki son bir yılda ne değişti? Aslında sorun hiç bir şey değişmediği halde birilerinin değişim söyleminden siyasi rant devşirmelerinden ibaret.

İktidarı ve muhalefeti ile dönüp dolaşıp askerin arkasında hizaya giren siyasetin bizatihi kendisi dahi aslında gerçek iktidarın değişmezliğini gösteriyor. Gençlerimiz dağlarda, işçilerimiz madenlerde, tersanelerde ölmeye devam ediyor. Asgari ücret köleleri, işsizler, köylüler ve esnaf ay sonunu nasıl getireceklerini düşünmeye, dolar milyonerlerinin, sonradan görmelerin sayısı ise hızla artmaya devam ediyor.

Adalet duygusunu yitirmiş vicdansız bir dindarlık, tüketim histerisiyle yeni yeni şımarıklıklar icad ederken , Müslümanca bir kimliğe hassasiyet düzeyinde bile olsa sahip çıkanlar horlanmaya, engellenmeye devam ediyor.” ifadelerine yer verildi.

ÇÖZÜM İÇİN ÖNCE ADALET

Kürt sorununda yaşanan gelişmelere ilişkin olarak “Barış ve çözüm için önce adalet” ve “Şiddete son! Herkes için adalet” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde Kadrican Mendi, İHH’nın Almanya’da yasaklanması ve “terör örgütü” ilan edilmesi için İsrail’in yürüttüğü diplomasiye karşı Türkiye’nin herhangi bir gerçekçi adım atmamasını eleştirdi.

"Evet maalesef sadakatsizlik, iktidar yalakalığı, işbitiricilik, kurnazlık yozlaşan toplumun yükselen değerleri haline dönüşürken, doğrudan adaletten yana olmak her zaman olduğu gibi yine bedel ödemeyi gerektiriyor. Biz üstümüze düşen bedeli ödemeye hazırız. Lakin bu gün iktidar sarhoşluğuyla her türlü pervasızlığı kıyıcılığı siyaset adına topluma dayatanlarda bedel ödemeye hazır olsunlar." denilen açıklamada ayrıca Fransa’daki peçe ve burka yasağı protesto edilirken, Bulgaristan’da vize fotoğraflarından başörtüsü yasağının kaldırılması olumlu bulundu.

Basın açıklamasında camilere düzenlenen intihar saldırıları lanetlenirken, geçtiğimiz günlerde vefat eden Muhammed Hüseyin Fadlallah için de “Mücahid kimliği, bükülmez iradesiyle düşmana korku veren , merhameti hikmeti ve ilmiyle şiisi sünnisi tüm ümmete örneklik eden , şehit olmadan önce yaşadığı çağa şahit olma bilincini mücadele dolu hayatıyla gösteren bilge İmamın şahitliğine bizlerde şahit oluyoruz. Bizler ona hakkımızı helal ettik sende Rahmetini bu Salih kuluna kat kat ulaştır ya Rabbi” duası katılımcılarla paylaşıldı.

Etiketler : #Sakarya   #Başörtüsü   #Platformu   #253.   #açıklamasını   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN