Sakarya'da Doğu Türkistan ve Srebrenitsa katliamları protesto edildi‏

Sakarya'da başörtüsü eylemleri 200. haftasına girerken, Doğu Türkistan'daki katliam kınandı, Srebrenitsa katliamı anıldı, ayrıca dünyada yükselen İslam karşıtlığına dikkat çekildi.

11-07-2009


Sakarya'da başörtüsü eylemleri 200. haftasına girerken, DoğuTürkistan'daki katliam kınandı, Srebrenitsa katliamı anıldı, ayrıca dünyada yükselen İslam karşıtlığına dikkat çekildi. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, adalet ve özgürlükmücadelesine 200. eylemiyle devam etti. Eylemde Çin yönetiminin DoğuTürkistan Müslümanlarına uyguladığı vahşet ve katliam kınanırken,olaya seyirci kalan dünya devletleri "Çin'in ekonomik gücünden korkandiğer dünya ülkeleri ise haftayı İtalya'da dünyadaki küresel ısınmayıkonuşarak geçirdiler." sözleriyle protesto edildi.

Bosna'da gerçekleşen Srebrenitsa katliamının yıl dönümü, 6. yıl öncehayatlarını kaybeden başörtüsü mücadelesinin örnek isimlerinden MacideGöç Türkmen ve Özlem Hicran Özyurt ile şehit komutan Şamil Basayev'inde anıldığı eylemde açıklamayı platform adına Ribat Eğitim Vakfı Adapazarı Şûbesi'nden Abdussamed Erkan okudu.

200. haftasına giren eylemde okunan açıklamada "Sakarya BaşörtüsüPlatformu olarak belirtmek istiyoruz ki; başörtüsü sorununun çözümünoktasında hiçbir uzlaşıyı ya da geri adımı kesinlikle kabuletmiyoruz; etmeyeceğiz! Hiç kimse haksızlığa sessiz kalmamızı ve zulmerıza göstermemizi beklemesin. Allah'ın ayetlerini yasaklayanlara karşıyürüttüğümüz mücadele bizimle başlamadı; bizimle de bitmeyecektir. Rabbimize hamdolsun ki bizleri bu günlere kadar ulaştırdı ve başörtüsüdavamızda kalplerimizi sabit kıldı. Allah'ın farz kılmış olduğuörtünme emrini yine Rabbimizin kendisinin yarattığı arzının belliparçalarını adeta tel örgülerle çevirip parselleyen ve örtülübacılarımızı kendi alanlarına yanaştırmayan yasakçı zihniyet iseyasakları sürdürmekte ısrarlı gözüküyor." denildi.

Şehir merkezindeki bulvarda, AKM önünde saat 12.30'da gerçekleştirileneylemde "Katil Çin yönetimi Doğu Türkistan'ı terk et!" "DünSrebrenitsa, bugün Gazze, Doğu Türkistan", "Macide Göç Türkmen ve Özlem Hicran Özyurt, başörtüsü mücadelesindeki güzel örneklikleriyle hep aramızdalar." "Şehit Şamil Basayev, mücadelen mücadelemizdir","Başörtüsüne özgürlük! Hemen, şimdi, her yerde!", "Zulüm devam ediyor,sessiz kalmayın!", "Her türlü zulme, zorbalığa, adaletsizliğe lâdiyoruz!" ve "Zulüm varsa direniş de var!" yazılı dövizler taşınırken, "Direnenler burada yasakçılar nerede?", "Türkistan'a Selam, Direnişe Devam" sloganları atılırken, eylem tekbirlerle son buldu.

Etiketler : #Sakarya'da   #Doğu   #Türkistan   #ve   #Srebrenitsa   #katliamları   #protesto   #edildi‏   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN