Sakarya'da zulme karşı 206. eylem

Sakarya'da 206. haftaya giren başörtüsüne özgürlük eyleminde, başörtüsü yasağı başta olmak üzere tüm haksızlıklara karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

22-08-2009


İslam ve Hayat

  • Sakarya'da 206. haftaya giren başörtüsüne özgürlük eyleminde, başörtüsü yasağı başta olmak üzere tüm haksızlıklara karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, adalet ve özgürlük için yürüttüğü mücadelesinde 206. hafta eylemini de gerçekleştirdi. Ramazan ayının herkes için arınma, dirilme ve direniş ayı olması temennisiyle başlayan eylemde, üniversite kayıtlarının başlamak üzere olduğuna dikkat çekilerek, baskıcı, yasakçı ve çarpık zihniyetten kurtulmak için sorumluluk ve direniş çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Deniz Kuvvetleri Eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya'nın ölümünün ardından makalesinde"hakkımı helal etmiyorum" ifadesine yer verdiği için 30 yıllık birikimi ile aldığı evi satılan Vakit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak'a yapılanın haksızlık ve adaletsizlik olduğunu söyleyerek,"Yıllardır darbelerle canlarından edilen, hakları çiğnenen, aşağılanan, işlerinden atılan, sağlık hizmetlerinden faydalandırılmayan, eğitim hakları engellenen tüm mağdurlar adına biz de hakkımızı helal etmiyoruz. Adaletin şahitleri olarak ahirette de peşlerini bırakmayacağız." dendi.

Etiketler : #Sakarya'da   #zulme   #karşı   #206.   #eylem   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN