Sakarya'dan Gül çiftine ve Hükümet'e tepki!

Sakarya’daki 270. eylemde başörtüsü yasağına maruz kalan siyasilerin geldikleri noktada takındıkları tavırlar eleştirilirken, füze kalkanı projesi “Ne NATO ne kalkan” dövizleriyle protesto edildi. Asgari ücret politikaları, dile ve dine getirilen yasaklarla, rektör atamalarında yasakçı adayların onaylanması eleştirildi.

13-11-2010


İslam ve Hayat

Sakarya’da 270 haftadır devam eden başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta basın açıklamasını SAGİR Başörtüsü Platformu adına Ribat Vakfı Sakarya Şubesi’nden Sâhir Akça okudu. NATO’nun Türkiye’de kurmayı düşündüğü füze kalkanı projesine ilişkin “Katil NATO’ya hayır!” ve “Ne NATO ne kalkan!” dövizlerinin taşındığı eylemde, son dönemde başörtüsüyle ilgili Abdullah ve Hayrunnisa Gül tarafından yapılan açıklamalara “Yok, şu okulda olmaz, yok şu yaşta olur. Sanki onlar değildi bir zamanlar ta yurtdışı mahkemelere müracaat edip hak talebinde bulunanlar! Şimdi ise ilginç, zulme uğrayanlara nizâmat veriyorlar.” şeklinde tepki gösterildi.

Hükümet'in tutumu ise "Bunu bir iman meselesi, İslâm’ın bir emri görüp de onun için tesettürü tercih edenlere sormuyorlar da, İslâm’la ilgisi olmayan, din-iman nedir bilmeyenlerin her günkü hezeyanları ile birilerinin het-hötlerinden korkarak hareket ediyorlar. Bu meseleyi böyle hâl edemezler, bu artık açıkça anlaşılmıştır. Baksanıza seçimden sonrasını işaret etmeye, yeni anayasaya havâle etmeye başladılar. Yâni siz oy depomuzsunuz mu diyorlar? Peki, ya geçen referandum sonuçları ne olacak!" sözleriyle eleştirildi. 

Dine ve dile özgürlük!

Sakarya Adalet Girişimi’nin 270. eyleminde emek sorununa ilişkin “İnsanlar asgari ücret diye uydurulan bir ücretle çalıştırılarak emeği, alın teri çalınmakta ve işten çıkarma tehditleri savrulmakta, olmazsa işten çıkarmalar almış başını gidiyor.” denilirken gündeme gelen bir diğer konu ise mahkemelerde Kürtçe savunmanın engellenmesine ilişkin oldu.

“Herkes doğuştan sâhip olduğu dilini rahatça öğrenebilmeli ve konuşabilmelidir. Herkes dininin de gereğini serbestçe öğrenebilmeli, yaşayabilmeli ve gereğince giyinebilmelidir.” diyen Sahir Akça, basın açıklamasını “Sakarya Adâlet Girişimi olarak; önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz mübârek Kurban Bayramımızı tebrik eder ve bütün insanlığa hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederken, neyi Kurban etmemiz, neye kurban olmamız gerekirken neleri kurban ediyoruz, nelere kurban gidiyoruz bunların da düşünülerek Rabbimize ona göre kulluk yapmalıyız diyoruz.” sözleriyle tamamladı.

Etiketler : #Sakarya'dan   #Gül   #çiftine   #ve   #Hükümet'e tepki!   
YORUMLAR
  • Adem Adsız   19-11-2010 14:26

    Füze Kalkanı savunması yakın çevremizden gelir.Bakın komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan NATO ülkesi.Rusya bu kurulan kalkanı kendisine tehlike görmuyor ve onayliyor.Geriye İran ve Suriye kaliyor.BUnlar bizim komşümüz ve aramızda vize kalkmiş bu iki ülkeye ihracatımı 25 milyon dolar ve bize düşman değil.Yakın çevresi olan İsraile düşman Bu kalkanı biz kime karşı yerleştireceğiz bu iki devlete.ABD. Bu iki devlete silahlı müdahele yapacaktı Türkiye ve bazı devletler onaylamadı.Füze savaşi yapacak ama korkuyor ya iranda füze varsa endişesiyle korkuyor.Zaten İranın güneyinde İki deniz altısı şuda var bu gemilerde ki füzeler atom başlikli.Türkiyeye ihtiyacı yok Bizide önce ekonomik olarak vurmak sonrada bizi vurmak sırası gelince irandan sonra.Varsayalım Atom başliklı Füze atıldı ve bu kalkanla biz füzeyi düşürdük nereye düşecek türkiye toprağina kime zarar bize değil mı? Kötebek misali biz atombombası ile bizi vuracağiz. AKP(Tayıp Erdoğanın) bu hataya düşmiyecek kadar ferasetli bir insan oldüğünü zannediyorum.Ahirette verdiğim oyun hesabı vereceğimi sanmiyorum.Bu duyarlı konuyu güdem etti ğiniz için de Sitenızin adına yakışır bir duyarlılık oldüğü kanatındayım.NUSRET GÜDER kardeşime katılıyorum VE SİTENİZİ TEBRİK EDİYORUM SELAM VE DUA İLE

  • nusret güder   16-11-2010 20:56

    Sayın başbakan güney doğuyu ABD askeri ile doldurdu.Allaha şükür sağduyu hakım oldu bu hatadan dondu.Aynı şekilde füze kalkanını Türkiyeye yerleştirirse bu AKP nın Vallahi sonu olur.Ailemde karınca kaderince islamı bilen ağzı laf eden biriyim diyorlar.Ailem ve çevrem beni sever ve sayar.ailemin 37 oyu var.Çevremi ne kadar etkilerim Allah bilir.903 TL maaşım(Emekliyım boş zamanın çok)Bu maaşinı küçük el ilanları yapar dağitırım günde en az 14 saat aleyhte propağanda yaparım sen hacca bu ayaklarla gidemesin demişler karınca o yolda olurum ya demiş bir karıca da olmam.Rabbim muslumana feraset versin AMİN

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN