Salah: Kudüs için aldığımız her ceza ödüldür

İşgal mahkemesindeki duruşma sonrası kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, manifesto gibi açıklama yaptı.

11-03-2015


Kudüs kentindeki işgal Merkez Mahkemesi, Şeyh Raid Salah'ın 2007 yılında El-Mağaribe Kapısı yolunun bir bölümünün yıkılmasının ardından verdiği ve "Vadi'l-Cevz hutbesi" adıyla bilinen hutbe dolayısıyla yargılandığı davada karar duruşmasını 26 Mart'a erteledi.

Mahkeme, Şeyh Raid Salah'ın beraatine hükmeden Sulh Mahkemesi'nin kararını temyiz eden savcılığın iddiasını dinledikten sonra Şeyh Raid Salah'ın avukatlarının savunmalarını da dinledi.

Duruşmaya, dosyayı yakından takip eden Mizan İnsan Hakları Merkezi avukatlarının yanında 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayanlardan bir heyetin de izlediği bildirildi.

Şeyh Raid Salah, mahkeme binasına 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in onlarca üyesiyle birlikte gelirken, işgal güçleri gelenlerden sadece 15'inin içeriye girmesine izin verdi. Mahkeme salonuna giremeyen onlarca Filistinli, duruşma sonuna kadar dışarıda bekledi.

İşgal mahkemesindeki duruşma sonrası kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, manifesto gibi açıklama yaptı. 

Şeyh Raid Salah’ın Siyonizme ve işgal yönetimine meydan okuyan sözleri:

“Ne beni hapse atmaları, ne bizleri sürgüne göndermeleri ne de yıllardır süren zulmün şiddetini arttırması işgalin bitmesini engelleyemeyecek. Bu davanın boş bir dava olduğu açıktır. Allah nasip ederse her zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yanında olacağız. 26 Mayıs’a ertelenen duruşmadan çıkacak karar aylarca, yıllarca hapis olsa da bizi hiç korkutmayacak ve yolumuzdan döndüremeyecek. Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın yanında Allah’ın yardımını görene kadar ayrılmayacağız. Mademki biz hakkın yanındayız, mademki biz Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkanlarız, bizi hapisle korkutamazlar. Aksa için hapse atılmaktan da gurur duyarız. İşgalciler bizleri dik ve onurlu duruşumuzdan dolayı suçlamaya çalışıyor. Biz de onlara diyoruz ki; şerriniz ne kadar büyük olursa olsun, siz bizi cezalandıramazsınız! Kudüs ve Mescid-i Aksa için ceza olarak gördüğünüz her şey bizim için ödüldür”

İsrail Merkez Mahkemesi, daha önce Şeyh Raid Salah'ın 8 ay hapis yatması kararını onaylamış, Şeyh Raid Salah'ı ırkçılığa teşvik ile suçlamış, cezasının buna göre yeniden belirlenmesi için dosyasını Sulh Mahkemesi'ne geri göndermişti.

Şeyh Raid Salah'ın avukatlarından Halid Zebariga, İsrail Merkez Mahkemesi'nin tavrının anlaşılmaz olduğunu ve hukuki gerekçelere dayanmadığını ifade etmişti.

(Kaynak: Mirasımız Derneği)

Etiketler : #Salah:   #Kudüs   #için   #aldığımız   #her   #ceza   #ödüldür   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN