Şam'da şiddetli patlamalar: 29 Ölü

Şam'da meydana gelen iki patlamanın ardından yoğun bir duman tabakası yükseldi. Patlamalarda 29 kişi öldü

10-05-2012


Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki şiddetli patlama meydana geldi. Patlamalarda 29 kişinin öldüğü onlarca yaralı olduğu bildirildi. Devlet Televizyonu ise 40 kişinin öldüğünü, 170 kişinin yaralandığını duyurdu.

Basın mensupları, patlamaların ardından Şam'ın üzerinde iki yoğun duman tabakasının yükseldiğini belirttiler.

Patlamaların nedeninin henüz bilinmediği bildirildi

Bombalı saldırıların bulunduğu bölgede büyük bir kraterin açıldığı ve yanan araçlarda çok sayıda ceset bulunduğu bildiriliyor.

Bazı kaynaklar ölü sayısının onlarca olduğunu duyurdu ama ölü sayısı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Muhaberat'ın merkezisinin bulunduğu Kazas semtindeki patlama sonrası gelen ilk görüntülerde onlarca aracın yandığı görülüyor.

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam'da bu sabah meydana gelen iki saldırıda, çoğu sivil çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirdi. Suriye Sağlık Bakanlığı 29 kişinin öldüğünü bildirdi. Devlet Televizyonu ise 40 kişinin öldüğünü, 170 kişinin yaralandığını duyurdu.

Şiddetli patlamalarda tahrip olmuş çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayınlayan devlet televizyon kanalı, "terörist saldırıların" Şam'ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken meydana geldiğini duyurdu.

Halkın da yardım ettiği yardım ekipleri yanmış cesetleri araçlardan çıkarırken, bir adam, "İstediğiniz özgürlük bu mu? Okullarına giden çocuklar, işlerine giden memurlar öldü" diye bağırıyordu.

Saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyuran televizyon, ayrıca insan parçaları, karayoluna devrilmiş ağaçlar, derin çukurlar açılmış asfaltın görüntülerini yayınladı.

GÖZLEMCİLER OLAY YERİNDE

Suriye'deki BM gözlem heyetinin Başkanı Norveçli General Robert Mood, Şam'da bu sabah bombalı saldırıların düzenlendiği yere geldi.

Basın mensupları, General Mood'un TSİ 08.00'e doğru iki bombalı saldırının düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldüğü yere gelerek incelemede bulunduğunu belirttiler.

Suriye devlet televizyonu, başkent Şam'da bu sabah düzenlenen iki saldırıda, çoğu sivil çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını bildirmişti.

Şiddetli patlamalarda tahrip olmuş çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayımlayan devlet televizyonu, "terörist saldırıların" Şam'ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken düzenlendiğini duyurmuştu.

 

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Şam'da   #şiddetli   #patlamalar:   #29   #Ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN