Samanyolu, dizileriyle neye hizmet ediyor?

Yıllardır “sırlı, hızırlı” dizlerle hayalci-rüyacı-hurafeci çarpık bir din anlayışının taşıyıcılığını yapan STV, şimdi de ulusalcılığı körükleyen yayınlarla zihinleri bulandırmaya devam ediyor.

30-03-2008


İslam ve Hayat

Yıllardır “sırlı, hızırlı” dizlerle hayalci-rüyacı-hurafeci çarpık bir din anlayışının taşıyıcılığını yapan STV, şimdi de ulusalcılığı körükleyen yayınlarla zihinleri bulandırmaya devam ediyor.
STV’de bir süredir yayınlanmakta olan “Tek Türkiye” dizisinde toplumsal problemlerin sebepleri görmezden gelinerek bütün sorunların kaynağı olarak belirsiz “dış mihraklar” gösteriliyor. Dizide "iyi Kürtler" egemen paradigmayı benimseyen Kürtler olarak resmedilirken, Kürtler'in yaratılıştan sahip oldukları hakları savunmak, ırkçı-laikçi bir örgüt olan PKK'lı olmakla özdeşleştiriliyor.   
Diziye göre Kürt meselesinde egemen ırkçı-laikçi sistemin hiç kusuru yok. Ortada bir sorun yokken dış mihrakların kışkırtmalarıyla durduk yerde bir sorun çıktığı gibi bir gerçek dışı anlayış işleniyor. Dizi, ismine layık şekilde ulusçu sistemin "tek tipçi" yaklaşımını farklı bir tarz ve biçimde zihinlere işlemeye çalışıyor. Bunca geleneksel hurafenin yanında bir de bu tür dizilerle ulusçuluk gibi modern hurafeleri toplumda yaygınlaştırma misyonu üstlenen STV, bu şekilde neye hizmet ediyor?

Etiketler : #Samanyolu   #   #dizileriyle   #neye   #hizmet   #ediyor?   
YORUMLAR
  • hüseyin erhan   21-06-2008 10:32

    bir insanın kendi ülkesinin birliğini beraberliğini oradaki insanları da içine alarak savunması ayıp mı? fethullah gülen i amerikanın güdümünde yeni bir "ılımlı islam "oluşturmasından dolayı kınıyordum ama bu olayda yüzde yüz haklıdır o dizide ırkçılık yok kürtlerle kardeş olmak öğütleniyor.

  • mehmet   10-05-2008 18:51

    sizn yapamadığınızı yapanları asağılama yada iftiraya maruz bırakmak ne müslümanlığa yakaşır ne de insanlığa siz gidin kendi göremediğiniz kusur ve hatalarınızı görmeye çalışın ayrıca müslüman dedğin adam gibi delikanlı gibi objektif hareket ederek haber yapar aydın doğandan farkınızı göstermenız lazım ama biri ifrat diğeri tefrit size hayırlı işler diyemeyeceğim çunku hızmet ettığınıze inanmıyorum ......

  • Ensarullah kaya   02-04-2008 12:46

    Esselamu aleykum. H.aslan ve mahmut kardeşlerim. Yaptığınız yorumu yazıyı okumadan mı yaptınız bilmiyorum ama, olaya biraz yabancı kalmışsınız. Bu haberde bir analiz yapılmış. Bu kitlenin yapmak istedikleri ve fikri örgüsü belli. Muhafazakar/ulusalcı/devletçi bir mantıkla soruna yaklaşılıyor. Beşeri ideolojileri değiştirip onları atacağımıza bu sisteme daha da entegre olmaya çalışıyoruz. Bu ülkede kürt sorunu yoktur deyip devleti destekleyip diğerlerini suçlu göstermek sorunu halletmiyor.Sistem fitnenin başı ise onun idamesini sağlmak yerine onu değiştirmek ve onun yolunu göstermek daha islami olur diye düşünüyorum...

  • Mahmut   02-04-2008 10:00

    evet buradan H.Aslan katilliyorum .gercktende bizler neden musluman din kardeslerimizle hep ugrasiyoruz ben bunu bir turlu anlayamadim. Suanda turkiyede en cok faal durumda olan bir kurum sizin soz etmis oldugunuzu stv bence dizileride cok guzel..Acaba dinimizde sirli olaylar yokmu yada hizir aleyselam yokmu neden acaba bu sekilde bir haber yabarsiniz ben bunu anlayamadim buradan yonetici arkadaslara seslenmek istiyorum acaba biz bu zamana kadar sen su sun ben buyum diye diye ne hale geldik artik yeter tek turkiye tek din ve tek bir anlayis icinde olalım ancak resulullah efendimiz oyle bir zaman gelecekti benim ummetim 73 fırkaya ayrilacak diye hadisi var ve bu hepimizin malumudur ki bu gerceklesecek ve hatta olmaya bile baslamis durumda.. Vesselam ...

  • H. ASLAN   31-03-2008 19:39

    Her fırsatta SamanyoluTv, Zaman ve bunun gibi (!) yayın organlarını eleştirmeniz pek yakışı kalmıyor.İslamdunyasi olarak birbirlemizin hatalarını gözetlemeye çok meraklı olduk.Bence bu takındığınız tavır pek hoş değil.. Neye hizmet ediyor diye sorguluyorsunuz ve bu grup aleyhinde yorumlar yapıyorsunuz.Peki madem hatalarını her fırsatta dile getiriyorsunuz neden onların yayın organlarından alıntı yapıyorsunuz.. Hem siz nereyi savunuyorsunuz..Savunduğunuz kurumları söyleyin bizde nasiplenelim!!! Hakk' emanet olunuz.. Dua ile.. Vesselam..

  • Lokıman CİĞERCİ   31-03-2008 10:03

    evet bende anlayamadım neye hizmet ettiğini,bir türlü safını belirleyemedi yalpalayıp duruyor kanal 7 gibi ve ben bu iki kanalı izlemiyorum artık zaten son yapılan araştırmalardada bu 2 kanalın reytinglerinde ciddi bir düşüş gözlenmektedir.demekki vatandaşlarımızda farkına vardı özellikle siyasi noktadada muhafazakar, temiz, saf, halkımızı istediği yani nemalandığı yöne doğru çok yönlendirdiler ama artık dedim ya yalpalayan araba lastiği gibi ve duruşu dik olmayanın benim gözümde itibarı kalmamıştır. saygılarımla.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN