Şam’ın Fethi Cephesi'nden El-Mısri ABD saldırısında şehid oldu

Şam’ın Fethi Cephesi’nin kurucu liderlerinden Ebu’l-Ferec el Mısri, Cisr eş-Şuğur’da ABD güdümündeki uluslararası koalisyona ait bir keşif uçağının füzeli saldırısı sonucu şehid oldu.

04-10-2016


ABD’nin Şam’ın Fethi Cephesi liderlerine saldırıları sürüyor. Geçtiğimiz ay Şam’ın Fethi Cephesi komutanlarından Ebu Hacer el-Humsî, Ebû Ömer Serakibî, Ebû Halid Lübnânî ABD’nin insansız hava aracı (Drone) saldırısında şehid edilmişti.

Bugün de ABD Şam’ın Fethi Cephesi’ni hedef aldı.

Şam’ın Fethi Cephesi’nin kurucu liderlerinden Ebu’l-Ferec el Mısri, Cisr eş-Şuğur’da ABD güdümündeki uluslararası koalisyona ait bir keşif uçağının iki füzesinin arabasını hedef alması sonucu şehid oldu, ayrıca saldırıda iki kişi yaralandı.

Ebu’l-Ferec el Mısri’nin gerçek ismi Ahmed Seleme Mabruk olup Mısırlıdır. Öncesinde Mısır’da tutukluyken Mısır Devriminden sonra serbest kaldı. Daha sonra Ebul Ferac el-Mısri Suriye’ye gitti ve Nusret Cephesi saflarına katıldı. Nusret Cephesi’nin en önemli adamlarından biriydi. O da ilk kez ‘Zaferin Mirasçıları’ videosunda görüldü.

426303880_106726_11791554337907156041.jpg

Ebu’l-Ferec el Mısri, Ebu Muhammed el-Cevlani ile birlikte Şam’ın Fethi Cephesi’nin kuruluşunu ilan etmişti. Ebu’l-Ferec el Mısri uzun yıllar cihad deneyimi olan bir liderdi. Aynı zamanda el-Kaide lideri Eymen el-Zevahiri’nin yakın arkadaşıydı.

ABD saldırısına hedef olan Ebu Ferec el-Mısri’nin aracı:

Kaynak: Ümmet-i İslam

Etiketler : #Şam’ın   #Fethi   #Cephesi'nden   #ElMısri   #ABD   #saldırısında   #şehid   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN