Şehid Gazze direniyor, iki siyonist asker esir alındı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın dün gece Gazze’ye kara harekâtı başlatan Siyonist işgal ordusunun iki askerini esir aldığı bildirildi.

05-01-2009


Bölgeden gelen haberlerde İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın dün gece Gazze’ye kara harekâtı başlatan Siyonist işgal ordusunun iki askerini esir aldığı bildirildi.

Değişik haber ajanslarıyla bazı kaynakların Hamas ve Kassam Tugayları’na dayandırarak verdikleri bilgilerde, Kasam mücahitlerinin işgal güçlerinden iki askeri çıkan şiddetli çatışmaların ardından Gazze’nin Cebelu’r-Ris bölgesinde esir alıp daha güvenli bir yere götürdükleri belirtiliyor.

Yine gelen bilgilerde, Gazze’nin Cebelu’r-Ris bölgesinde birçok askerin esir alındığı belirtilirken, Siyonist yetkililer bir askerle iletişimi kaybettiklerini duyurdular.

Kaynaklar, Kassam Tugayları’ndan bir mücahit grubun işgal ordusuna bağlı özel bir birliğe Gazze’nin doğusundan dönerken Cebel’ur-Ris bölgesinde saldırıp daha önce yerleştirdikleri patlayıcıyı patlattıkları, meydana gelen patlama neticesinde özel birlikten bazı askerlerin öldüğünü, bazılarının yaralandığını ve sağ kalanlardan bazılarının da esir alındığını ifade ettiler.

Kassam Tugayları’nın cephe komutanlarından birinin “Daha büyük sürprizleri bekleyin” dediği de belirtildi.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde de yaptığı açıklamada, esir askerlerle ilgili işgal güçlerine bedava bilgi vermeyeceklerini belirterek şöyle dedi: “Hem Filistin halkı hem de İslam ümmeti, önümüzdeki saatlerde ne tür sürprizler hazırladığımızı görecekler.”

Kassam Tugayları’ndan şehit olan mücahitlere de değinen Ebu Ubeyde “İşgal güçlerinin arkada bıraktığı zayiat şehitlerimizin çok üstündedir.” dedi.

(Kaynak: Filistin Haber)

Etiketler : #Şehid   #Gazze   #direniyor   #   #iki   #siyonist   #asker   #esir   #alındı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN