Şehidimiz Metin Yüksel anıldı

3 Şubat 1979 yılında bir Cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda ırkçılar tarafından vurularak şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 33. yılında Fatih Camii ve kabri başında anıldı.

27-02-2012


3 Şubat 1979 yılında bir Cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda ırkçılar tarafından vurularak şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 33. yılında Fatih Camii ve kabri başında anıldı.

Hay-Der'in de içerisinde blunduğu Anma Komitesi tarafından düzenlenen program öğle namazına müteakip, Metin Yüksel'in şehid edildiği Fatih Camii avlusunda başladı.

Program, Afganistan'daki Kur'an Yakma Olayı Telin Edilerek Başladı

Fatih Camisinde yapılan program başlarken Fatih Akıncılarından Mehmet Şahih, geçtiğimiz hafta Afganistan’da bir ABD üssünde Kur’an-ı Kerim’in yakılmasının kabul edilemeyec bir hareket olduğunu, hiç bir müslümanın bu hareket karşısında sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Şahin Nato işbirlikçisi Türk hükümetinin yaşananlar karşısında harekete geçmesi gerektiğine değinerek sözlerini tamamladı.

Kur'an-ı Kerim Okundu, Dostları O'nu Anlattı

Mustafa hocanın Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Metin Yüksel'in arkadaşlarından Mehmet Ali Tekin'in konuşmasıyla devam etti. Tekin, Metin Yüksel'in genç yaşına rağmen yüklenmiş olduğu misyonu ve onun davaya olan sadakatinden bahseden mini bir konuşma yaptı.

Yeni Nesil O'nu Anlattı

Program Metin Yüksel'i göremeyen ancak onun davasını benimseyen genç nesiller adına Abdurrahim Boynukalın hitabetiyle devam etti.
Sabri Soysal'ın yaptırdığı duanın ardından, Metin Yüksel'in Edirnekapı'da bulunan kabri başına geçildi.

Sloganlar ve Tekbirlerle Kabristana Geçildi

Programa katılanlar, Fatih Camisinden Edirnekapıda bulunan kabristana kortej eşliğinde yürüyerek devam ettiler. Fatih Fevzipaşa caddesinden, Edirnekapıya yürüyen kalabalık yolboyunca düzenli bir biçimde sloğanlar attılar.

Kabri Başında da Anıldı

Fatih Camisinde Yunus Emre Aksu'nun sunumuyla başlayan program, Mustafa Hocanın şehidimizin kabri başında okuduğu Kuran'ı Kerim ve Sabri Soysal'ın yaptırdığı dua'dan sonra program sona erdi.

(Haber: Atilla Aksu / İslam ve Hayat) 

Etiketler : #Şehidimiz   #Metin   #Yüksel   #anıldı   
YORUMLAR
  • burhan afacan   28-02-2012 19:10

    bu memleketin sorunu islamdır ne kürt ne türk sorunudur

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN