Şehidlerimize Fatih Camii avlusunda anma programı

Irkçı zalimler tarafından vurularak şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 32. yıldönümünde vurulduğu yer olan Fatih Camii avlusunda ve kabri başında anıldı.

24-02-2011


Metin Yüksel’in şehadetinin 32. yıldönümü dolayısıyla tüm şehitlerimiz için, Fatih Camii avlusundaanma programı düzenlendi.

Irkçı zalimler tarafından vurularak şehid edilen Metin Yüksel, şehadetinin 32. yıldönümünde vurulduğu yer olan Fatih Camii avlusunda ve kabri başında anıldı. Şehid Metin Yüksel'in Fatih Camiinde şehit olduğu noktaya karanfiller bırakıldı. Anma programında İslam coğrafyalarındaki öne çıkmış şehitlerimizin ve Mavi Marmara şehidlerinin de fotoğrafları taşındı.
 
Anma törenine Yüksel'in ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Ku'ran-ı Kerim'in ardından Metin Yüksel'in arkadaşı olan Mehmet Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, konuşmasında Metin Yüksel'in inandığı değerler uğrunda şehid olduğunu belirtti. Şahin, "Yüksel hayatıyla da şehadetiyle de bizlere çok şey öğretti, çok şey bıraktı. Bizler onun bıraktığı yoldan devam ediyoruz" dedi ve Metin Yüksel'in mücadelesinden kesitler aktardı.

Konuşmanın ardından Grup Yürüyüş, iki tane marş söyledi. Şehitlerimizi konu edinen marşlar söyleyen Grup Yürüyüş'e, anma programına katılan herkes eşlik etti.
 
Fatih Camii avlusundaki program bütün şehitlerimiz için yapılan dua ile sona erdi. Grup daha sonra kortej halinde Metin Yüksel'in Edirnekapı'da bulunan mezarına yürüdü ve kabri başında da  dua etti. 

(Atilla Aksu / İslam ve Hayat)

Etiketler : #Şehidlerimize   #Fatih   #Camii   #avlusunda   #anma   #programı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN