Selefi Nur Partisi'nden darbeci cuntaya teşekkür

Mısır'daki askeri darbeyi destekleyen Selefi Nur Partisi, askeri yönetimin hazırladığı anayasaya 'evet' derken, cuntaya teşekkürü de ihmal etmedi.

03-12-2013


Mısır'daki askeri darbeye destek veren tek İslami cemaat olan Selefi Nur Partisi, askeri yönetimin hazırladığı anayasaya 'evet' derken, cuntaya teşekkürü de ihmal etmedi. 50 kişilik Anayasa Komisyonu'nda tek üye ile yer alan Nur Partisi temsilcisi Muhammed İbrahim Mansur İslam Şeriati ile ilgili maddeleri kabul ettiği için komisyona teşekkürlerini iletti. 

Askeri cuntanın kurduğu anayasa komisyonu, anayasanını ikinci maddesi dışındaki ‘islam hukuku’ ile ilgili tüm maddeleri iptal etmişti. Ancak, daha önce bu maddelerin konması için Mursi liderliğindeki İhvan'ı Meclis'te çok zor durumda bırakan Selefi Nur Partisi, darbeyi desteklediği için suskun kalmayı tercih etmişti.

Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun da yaptığı açıklamada, yeni anayasanın "tarafları razı ettiğini ve kabul edilebilir" olduğunu söyledi. Mahyun, parti toplantısında parlamento seçimleri için hazırlık çalışmalarının başlatılması konusunu da ele aldıklarını belirtti. 

Partinin resmi sözcüsü Şerif Taha da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Taha yeni anayasanın genel itibariyle kabul edilebilir olduğunu dile getirdi. 

Yeni anayasada yer alan, savunma bakanını Yüksek Askeri Konsey'in 8 yıllığına seçmesi ve sivillerin askeri mahkemelerde yargılanması ile ilgili konularda taraflar anlaşmamıştı. Şeriat ile ilgili anayasanın ikinci maddesinin şerhi konusunda da Hırisityanlar, El Ezher ve Nur Partisi arasında sorunlar çıkmıştı.  

Cumhuriyet Muhafızları Alayı önünde askerin göstericilere müdahalesinin ardından, onlarca kişinin hayatını kaybetmesiyle birlikte askerin yol haritasından çekileceğini açıklayan parti yönetimi, Suudi Arabistan'ın baskısıyla tekrar yönetime destek vermişti.

Mısır'daki İslami hareketlerin içinde sadece Nur Partisi yönetime destek veriyor. Selefi parti daha önce de darbeci genelkurmay başkanı Abdulfettah El-Sisi'nin başkanlık için adaylığını koymasına itirazları olmadığını söylemişti.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Selefi   #Nur   #Partisi'nden   #darbeci   #cuntaya   #teşekkür   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN