SİLAH SESİ

Yasin AYDOĞAN

13-01-2013 21:31


Dünyanın her yerinden silah sesleri geliyor, silah sesleri yükseliyor. 
 
Ürküten, korkutan silah sesleri. Silah sesi, ölüm, savaş, acı, keder, açlık habercisi. Kıtlık, yokluk habercisi. 
 
Silah sesi, sözü olmayanların çıkardığı bir ses. 
 
Silah sesi, aslında en güçlü silah olan sözü, kelamı, kelimesi, cümlesi, manası, mesajı, önerisi, projesi, planı, teklifi, olmayanların ortak sesidir. 
 
Bugün Suriyede, dün Tunus, Mısır, Libya, Yemen'de, daha önce ise asıl adı şer (meşhur müstearı süper) güçlerin devletlerin Çeçenistan, Bosna, Keşmir, Afganistan, Irak, Pakistan, Doğu Türkistan, Arakan vb. coğrafyalarda estirdikleri terör, akıttıkları kan üzerinden çıkardıkları ses, aynı sestir, silah sesidir. Ses, aslında bir ayettir. Rabb-ul Alemin sesi bir mucize olarak var etmiş ve yaratılmışlara bahsetmiştir. 
 
Her canlının, varlığın kendine has doğal bir sesi vardır.  
 
Su sesi, rüzgar sesi, göğün sesi, kuş sesi, kuzu sesi ila ahir her varlığın orijinal özgün bir sesi vardır. 
 
Vahyin şekillendirdiği toplumlar, ses üzerinde düşünmüş, keşif yapmış ve sesi hayra vesile kılmışlar, hatta ses üzerinden sanat icra etmişlerdir. Müzik enstrümanlarının sesi de mücerred manada bir sanatsal buluştur ve söz bu sese katılarak, söz sesle buluşturularak hayra vesile kılınabilirse insanlığa bir katkıdır. 
 
Sesi iyiye de kötüye de alet etmek insanın iradesine bağlı kılınmıştır. İnsanın azgınlaştığı zamanlarda çıkardığı seslerin çok daha ürkütücü, korkutucu olduğunu fiilen müşahede ediyoruz. 
 
Kadim zamanların müşrikleri ile modern zamanların müşrikleri farklı aletlerle aynı çabayı ortaya koyuyorlar. Asr-ı saadet mücadele dönemi trampetçi, darbukacı, davulcu, dümbelekçi, zurnacı takımı gürültü, gümbürtü çıkararak vahyin sesinin duyulmasını önlemeye çalışırlardı. Hangi müslüman, kutlu mesajın sunumu için zemin bulsa trampetçi, davulcu, zurnacı takımı gürültü çıkarır, bu sözün önünü sesle, bağırtı, çağırtı, gümbürtü ile kesmeye gayret ederdi. 
 
Kur'an okunduğu zaman onu can kulağı ile dinleyin ve sesinizi kesin ki rahmete nail olabilesiniz! (Araf suresi 204) 
 
Kur'an onun için bu tavrın sahiplerini uyardı. Modern müşriklerse yeni enstrümanlar geliştirdiler. Artık günümüz dünyasında hakim sesler de değişti tabanca, tank, top, füze, roket, bomba, sesi ile yüreklere korku salıyor modern müşrikler.
 
Egemenliklerini silah sesi üzerinden tedvir tahkim ediyorlar. Küresel silah sanayiine ayrılan bütçeleri incelediğimizde işin vehameti daha bir aşikar oluyor.
 
Dünyada silahlanmaya ayrılan para ile açlık ve sefaleti ortadan kaldırmak olasıyken, ne yazık ki bu yönde bir gelişme olmuyor. Dünyada her yıl kötü beslenmekten kaynaklı başta Afrika olmak üzere, binlerce insan yaşamını yitiriyor. Yaşamını yitirenlerin büyük bir bölümünü ise çocuklar oluşturuyor.
 
Şer güçler sürekli olarak silahlanmakla kalmıyor, bu yöndeki çabalarının büyük bir kısmını kitle imha silahları için kullanıyorlar.
 
ABD, her yıl silahlanmaya 500 milyar doların üzerinde bir para ayırıyor. Bu para aşağı yukarı tüm dünyada silahlanmaya harcanan paranın % 40’ı kadardır. Yine ABD emperyalistleri başka ülkelere silah satma konusunda ilk sırayı alıyorlar. Üretilen silahlar teknolojik olarak en gelişkin ve sonuçları bakımından en etkili silahlar olarak yer tutuyor.
 
Dünyada silahlanmaya ayrılan fonların % 1'i ile tüm çocuk ölümleri önlenebiliyor.
 
Silah sesi, kaosun çatışmanın çekişmenin, kapışmanın, didişmenin dalaşmanın dövüşmenin sövüşmenin kavganın olmasını sürmesini ister. 
 
Silah sesi kime ne kazandırır? 
 
Elbette silah sesi ihtiraslarının esiri olmuş insanlıktan tenzili rütbe eylemiş azman bir azınlık gurubun saltanatı için (asla kalıcı olmayan) servet devlet kazandırır. Sadece bu kadar.
 
Lakin umumen tüm insanlığa kaybettirir.
 
Silah sesi ölüm, korku, kan, gözyaşı habercisidir. 
 
Yazıklar olsun silah sesi üzerinden hakimiyet kuranlara, yuh olsun bu sesin devamı için çabalayanlara...  
 
Biz mensubu bulunduğumuz şefkat merhamet eksenli Din-i mübin-i İslamın sesini sözünü egemen kılmak ve yaşanabilir bir dünya kurmak için çalışalım çabalayalım. 
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN