Siyonist Hahambaşı, AKP iftarında baş köşedeydi

Siyonistlerin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamda İsrail’i haklı bulan İstanbul’daki siyonist Yahudi Cemaati Başkanı ve Hahambaşı, AKP iftarında baş köşede ağırlandı.

19-07-2014


AKP Genel Merkezi’nin düzenlediği iftar programına, siyonistlerin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamda İsrail’i haklı gören İstanbul’daki Musevi Cemaati’nin Başkanı ve Hahambaşı’nın da davet edilmiş olması ve Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın burada Hahambaşı ile yan yana görüntü vermesi dikkat çekti.

ŞALOM BÜYÜK BİR SEVİNÇLE HABER YAPTI

Siyonist Yahudi Cemaati'nin yayın organı Şalom'da yer verilen haberde ayrıca, önceki gün gerçekleşen yemekte Hahambaşı Rav İsak Haleva ile Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın yanyana çekilmiş fotoğrafı yayınlandı.

Şalom haberinde "İftar davetinde bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, İsrail-Hamas çatışmasına da değindi ve geçmişten alınan acı dersler ışığında İsrail ve Filistin arasındaki sorunların itidal ve sağduyu ile çözmelerinde yarar gördüklerini söyledi." denildi.

VALİ MUTLU DA CEMAAT'İN İFTARINDA

Bir iftar programı da geçtiğimiz günlerde İstanbul'da, Yahudi Cemaati tarafından düzenlendi. Şalom’un aktardığı bilgilere göre, Musevi Cemaati’nin ev sahipliğini yaptığı geleneksel “iftar yemeği”ne İstanbul Valisi Mutlu da katıldı.

Yemeğe Vali Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Milletvekili Nursula Memecan, AK Parti geçmiş dönem Milletvekillerinden İhsan Arslan, Hukukçu Kezban Hatemi, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkan ve vekilleri de katıldı.

EN UFAK BİR ELEŞTİRİDE BULUNMUŞ DEĞİLLER

Malum, İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırıyla ilgili olarak Yahudi Cemaati’nden şu ana kadar en ufak bir eleştiri açıklaması gelmiş değil.

AKSİNE İSRAİL'İ DESTEKLİYORLAR

Aksine, Şalom adlı yayın organlarında ortada bir “savaş” olduğundan söz ediliyor; daha çok Filistinlilerin İsrail halkına füze attığı ileri sürülüyor.

İŞTE DEDİKLERİ: ORTADA KINANACAK BİR DURUM YOKMUŞ!

Ayrıca, İsrail’in Gazze halkının üzerine bomba yağdırması karşısında neden sessiz kaldıklarıyla ilgili sorular yönelttiğimiz Musevi Cemaati eski Başkanı Silvio Ovedia, ağzındaki baklayı çıkararak, ortada kınanacak bir durum olmadığını söyledi. 

“İSRAİL SALDIRILARININ SEBEBİ VAR”

Ovedia İsrail’in Müslüman katliamını savunarak, “bunun bir sebebinin olduğunu” ileri sürdü ve “Filistinliler hak ediyor” demeye getirdi. Ovedia, yaşanların zulüm olmadığını, karşılıklı eşit şartlarda birbirlerine füze/bomba attıklarını iddia etti.

(Venhar Haber)

Etiketler : #Siyonist   #Hahambaşı   #   #AKP   #iftarında   #baş   #köşedeydi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN