Siyonist işgal rejimiyle ilişkiler tam gaz sürecek

"İsrail’le ilişkiler tam gaz sürecek. Şimdi İsrail Savunma Bakanı Barak gelecek; ekonomik ve siyasî anlaşmalara, savunma sanayii işbirliğine, silâh alımı ihâlelerine yenileri eklenecek…"

15-01-2010


İslam ve Hayat

Türkiye ile korsan devlet israil, her ne kadar krizlerle dolu günler geçirse de, ilginç bir biçimde yaşananlar orta ve uzun vadede somut etkiler doğurmuyor. Geçen yıl Başbakan Erdoğan'ın haklı Davos çıkışı sonrası da siyonistlerle köprülerin atıldığı yorumları yapılmıştı ama peşinden gelen süreçte yorumların aksi yönünde gelişmeler yaşandı. İşbirliği, ihaleler ve anlaşmalar aynen devam etti. Katil Ehud Barak Türkiye'ye geliyor. israil'e sipariş edilen insansız hava aracı Heron'ların ilk parti teslimatı da Mart ayında yapılacak, diğerleri yılın ikinci yarısı bitmeden gönderilecek. Öte yandan, A400M askeri nakliye uçağı projesine ilişkin müzakerelerin de devam ediyor. Konuyu gündeme getiren Yeni Asya yazarlarından Cever İlhan,  "AKP iktidarında Başbakan Erdoğan’ın “kınamaları” ile İsrailli yöneticilerinden gelen “cevaplar”, söylemden öteye geçmiyor. Kısa vâdeli krizlere ve skandallara karşı, orta ve uzun vâdedeki işbirlikleri artıyor…" değerlendirmesi yaptı. İlhan, yazısının devamında geçmişte yaşanan krizleri hatırlatarak, hiçbirinin devamında ilişkileri koparacak bir adımın gelmediğine dikkat çekerek şöyle yazdı:

"AKP iktidarında Başbakan Erdoğan’ın “kınamaları” ile İsrailli yöneticilerinden gelen “cevaplar”, söylemden öteye geçmiyor. Kısa vâdeli krizlere ve skandallara karşı, orta ve uzun vâdedeki işbirlikleri artıyor… Hatırlanacağı üzere önceki yıl Suriye’deki kimyasal tesisleri bombalayan İsrail savaş uçakları, dönüşte hiç gereği yokken yakıt tanklarının Türkiye topraklarına atmışlar, Dışişleri’nin defalarca “izâhat” istemesine rağmen Telaviv’den en ufak bir “izâhat” ve “özür” gelmemiş; aylar sonra “İsrail Başbakanı Olmert’in Erdoğan’ı telefonla aradığı” haberiyle geçiştirilmişti.

Harem-i Şerif’teki kazılar konusunda, Olmert’in Ankara’da “Türk heyeti”nin raporunun kabul edileceği sözü verilmiş; daha sonra İslâmî eserlerin tahrip edildiği tesbitini yapan “Türkiye raporu” hiç kaale alınmamıştı.

Türkiye’nin her defasında alttan almasına rağmen İsrail, Türkiye’ye karşı aynı umursamazlığı ve kayıtsızlığı sürdürdü... Neticede İsrail’le ilişkiler tam gaz sürecek. Şimdi İsrail Savunma Bakanı Barak gelecek; ekonomik ve siyasî anlaşmalara, savunma sanayii işbirliğine, silâh alımı ihâlelerine yenileri eklenecek…"

 

Etiketler : #Siyonist   #işgal   #rejimiyle   #ilişkiler   #tam   #gaz   #sürecek   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN