Siyonist rejim, yerleşimleri 1 yılda 3 katına çıkardı

Siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'daki yasadışı yerleşim rakamlarını gösteren resmî istatistikler, geçen senenin ilk üç ayına kıyasla bu senenin aynı döneminde ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor.

11-06-2013


Siyonist işgal rejimi İstatistik Kurumu'nun açıkladığı rakamlara göre geçen senenin ilk çeyreğinde 313 yeni yasadışı yerleşim birimi inşa edilirken bu senenin aynı döneminde bu rakamın 865'e çıktığı görülüyor.
 
Siyonist rejim, devlet olarak tanımadığı Filistin'le müzakere masasına oturmak isterken, Filistinli makamlar masaya oturmak için Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim birimi inşaatlarının tamamen durdurulmasını şart koşuyor.
 
Yasadışı yerleşimlere karşı olduğu bilinen ve hafta içinde göreve geldiğinden beri bölgeye beşinci ziyaretini yapacak olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklanan rakamlara vereceği tepki ise bilinmiyor. 
 
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın danışmanı Nimr Hamad, İsrail hükümetinin barış sürecini önemsemediğini, ABD yönetiminin ve Kerry'nin de bunun farkında olduğunu söyledi. Filistin olarak duruşlarının net olduğunu ifade eden Hamad, İsrail'in yerleşimleri durdurmaya zorlanması gerektiğini söyledi.
Bakan Kerry, 2008 yılında kesilen barış müzakerelerinin tekrar başlatılabilmesi için iki ülkenin liderleri arasında mekik diplomasisi yürütüyor.
 
(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Siyonist   #rejim   #   #yerleşimleri   #1   #yılda   #3   #katına   #çıkardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN