Siyonist rejimin saldırılarında 75 Gazzeli katledildi

Siyonist işgal güçleri Gazze'ye deniz saldırılarına da başlarken şu ana kadar katledilen mazlumların sayısı 75'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 500.

10-07-2014


Siyonist işgal güçlerinin Gazze'nin çeşitli bölgelerine pazartesi gününden bu yana düzenlediği hava saldırılarında katledilen mazlumların sayısının 75'e yükseldiği bildirildi.

Siyonist işgal savaş uçaklarının, Gazze'nin Han Yunus kentinde düzenlediği yeni hava saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiği, yaralıların olduğu bildirildi.

Siyonist işgal savaş uçaklarının, bu sabah Han Yunus kentinin sahil bölgesine bombalarla saldırması sonucu 2 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binasının 50 metre yakını ile diğer bölgelere yoğun hava saldırısı devam ederken, birçok binanın kullanılamaz hale geldiği kaydedildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in, Han Yunus kenti sahiline düzenlediği son saldırılarda 2 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle pazartesi gününden bu yana ölenlerin sayısının 75'e yükseldiğini söyledi.

Kudra, Siyonist işgal güçlerinin düzenlediği saldırılarda yaklaşık 500 kişinin yaralandığını da bildirdi.

GAZETECİNİN HAYATINI KAYBETTİĞİ İDDİA EDİLDİ

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin Hayyu'r Rimal semtindeki bir aracı hedef alan saldırısında, bir kişi hayatını kaybetti. Araç içindeki kişinin gazeteci olduğu öne sürüldü.

Bombalamada birkaç evin isabet aldığı bildirildi.

GAZZE'YE 700 HAVA SALDIRISI

Öte yandan, Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail, Gazze'ye başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyon çerçevesinde 700 hava saldırısı düzenledi. Gazze'den de İsrail'e 300 roket atıldı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla Siyonist işgal rejimi, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Siyonist   #rejimin   #saldırılarında   #75   #Gazzeli   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN