Siyonistler 20 Filistinliyi şehit etti!

Siyonist İsrail'in temmuz ayı boyunca Filistinlilere yönelik saldırılarında 5'i çocuk 20 kişi şehit oldu.

05-08-2017


Siyonist İsrail'in temmuz ayı boyunca Filistinlilere yönelik saldırılarındaFilistin genelinde 5'i çocuk 20 kişi şehit oldu.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı İsrail'in yasa dışı uygulamalarını araştıran Abdullah el-Hurani Belgeleme ve Araştırma Merkezinin hazırladığı rapora göre, geçen aydan bu yana Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarıneticesinde yaşanan olaylarda Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de 5'i çocuk, 20 Filistinlişehit oldu.

Batı Şeria'da 11, Kudüs'te 5, Aksa'da 3 kişinin şehit olduğu kaydedilen raporda, İsrail'in Gazze'deki çiftçiler ve çobanları hedef alan saldırılarında da 1 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Temmuz ayında gerçekleşen olaylarda ayrıca aralarında çocukların da olduğu bin 400 kişinin yaralandığı, onlarcası çocuk 600'den fazla Filistinlinin de gözaltına alındığı aktarıldı.

 

Temmuz ayında Filistinlilere ait 33 yapı yıkıldı


Tüm bunlara ek olarak Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ait 33 yapının İsrail makamları tarafından yıkıldığı, bazı evlere de yıkım kararı gönderildiği aktarıldı.

Öte yandan yıl başından bu yana İsrail güçlerinin saldırılarında 63 Filistinlinin şehit olduğu, bunlardan 13'ünün cenazesine ise alıkonulduğu kaydedildi.

Etiketler : #Siyonistler   #20   #Filistinliyi   #şehit   #etti!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN