Siyonistler Nekbe gösterilerine saldırdı: 14 ölü

Filistinlilerin Nekbe olarak adlandırdıkları 'Büyük Felaket’ günü yıldönümü gösterilerinde İsrail'in saldırması sonucu 14 kişi öldü 170 kişi de yaralandı.

16-05-2011


Filistinlilerin Nekbe olarak adlandırdıkları 'Büyük Felaket’ günü yıldönümü münasebetiyle Suriye ile işgal altındaki Filistin toprakları sınırında bulunan Kunaytra, Aynettiyna ve Golan Mecdeşşems bölgelerinde protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilere siyonistlerin saldırması sonucu Suriye ve Lübnan sınırında 14 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Resmi açıklamaya göre 2 kişinin öldüğü belirtilirken CNN televizyonu gösterilere 12 kişi, Haaretz'e göre 4 kişi Suriye sınırında 4 kişi de Lübnan sınırında olmak üzere 8 ölü var. Olayda 170 kişi de yaralandığı belirtildi. Ölen iki kişinin Şam'da bulunan Yermük Mülteci Kampı sakinleri oldukları ifade edildi. Suriye Ahbari'ye televizyonu ise ölenlerin sayısını 6 olarak duyurdu. Bu arada katledilenler için Filistin'de genel grev çağrısı yapıldı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan haberde En Nekbe günü münasebetiyle yapılan gösterilere siyonist işgal birliklerinin saldırması sonucu 2 kişinin öldüğü 170 kişinin yaralandığı ifade edildi.
   
Kunaytra Şehit Memduh Abaza Hastanesi Başhekemi Dr. Ali Kenan, siyonist işgal askerlerinin kurşunlarına hedef olan ağır ve orta derecede yaralanan 20 kişi getirildiğini söyledi. Kenan yaralıların dışında 40’tan fazla kişinin işgal askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazlardan zehirlendiğini belirterek çok sayıda yaralının hastaneye getirilmeye devam ettiğini belirtti.

Siyonist işgali altındaki Golan'da bulunan Mecdeşşems köyünün mukabilinde düşen Aynettiyna bölgesinde bir miting düzenlendi. Mitinge katılanlar siyonist işgali kınayan sloganlar attı.
   
Suriye televizyonu da işgal askerlerinin protestoculara yönelik saldırılarını olay yerine canlı bağlanarak verdi. İşgal altındaki Filistin toprakları - Suriye sınırında göstericiler tel örgülerin üzerinden karşı tarafı taşladıkları görüldü.

Filistinliler, siyonist işgal rejiminin 15 Mayıs 1948 tarihinde Filistin halkının evlerine ve arazilerine el koyarak onları göçe zorlamasına Büyük Felaket anlamına gelen Nekbe günü olarak anıyor. 

(İslam ve Hayat / Filistin Haber)

Etiketler : #Siyonistler   #Nekbe   #gösterilerine   #saldırdı:   #14   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN