Siyonistlerin saldırganlığı gittikçe artıyor

İsrailli gaspçılar Filistinlilere karşı uyguladığı terörün dozunu gün geçtikçe artırıyor. Filistin halkına zarar vermeye devam eden İsrailli gaspçılar Kudüs’te Filistinlilere ait araçlara saldırdı.

09-06-2012


Filistin halkına zarar vermeye devam İsrailli gaspçılardan bir grubun, dün akşam işgal altındaki Kudüs’ün Filistinlilerle İsraillilerin karışık yaşadığı Vahetu’s-Selam bölgesinde, Filistinlilere ait on altı aracın lastiklerini patlatıp, araçlara ırkçı sloganlar yazdıkları belirtildi.

İsrailli gaspçıların bu saldırıları işgal hükümetinin izni olmadan yapılan bazı evlerin boşaltılması ve bazı Yahudi yerleşkelerinin de terk edilmesini ön gören Knesset’in kararına tepki olarak bu saldırıları gerçekleştirdikleri kaydedildi.

Saldırıları doğrulayan işgal polisi, kimliği meçhul kişi veya kişilerin dün gece (07 Haziran Perşembe) geç saatlerde Vahetu’s-Selam bölgesinde Filistinlilere ait araçlara zarar verdiklerini ve ırkçı sloganlar yazdıklarını belirtti.

Vahetu’s-Selam İsraillilerle Filistinlilerinin kaynaşıp birlikte yaşaması için 1969 yılında kurulmuş bir mahalle. 54 Filistinli ve İsrailli ailenin beraber yaşadığı mahallede okul da bulunuyor. Mahalle ismi, hayal edilen barışın tesisi için özenle seçilmiş.

Knesset’in izinsiz yapılan Yahudi yerleşkelerinin meşru olmadığı ve dolayısıyla boşaltılması gerektiği yönünde aldığı kararı protesto eden gaspçılar iki gün önce de Kudüs’te eylem yapmış, trafiği alt üst etmişti.

(Kaynak: FEM )

Etiketler : #Siyonistlerin   #saldırganlığı   #gittikçe   #artıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN