Somali'de İslami güçler iki stratejik kasabayı ele geçirdi

Somali'de yönetime karşı savaşan İslami güçlerin iki stratejik kasabayı ele geçirdiği bildirildi.

12-11-2008


Somali'de yönetime karşı savaşan İslami güçlerin iki stratejik kasabayı ele geçirdiği bildirildi. Yetkililer, El Şebab (Gençlik) mücahidlerinin dün ülkenin orta kesimindeki El Dher ve güneyindeki Goryole kasabalarını ele geçirdiklerini bildirdi.

El Şebab Sözcüsü Şeyh Ali Dere, El Dher kasabasını ele geçirdiklerini açıkladı. Yerel insan hakları çalışanı Muhammed Kul Hüseyin, ele geçmesinden önce yüzlerce kişinin kasabayı terk ettiğini söyledi. Goryole polis şefi ise “Kontrol noktalarımıza saldıran mücahidlerin bizden daha donanımlı olduklarını fark edince kasabayı terk ettik” dedi.

Kasabaya binden fazla mücahidinin saldırdığı belirtildi. Yeni ele geçirilen kasabaların, aynı bölgedeki ülkenin üçüncü büyük kenti Kismayo'yu da ellerinde tutan mücahidlere ülkenin orta kesiminde stratejik bir üstünlük sağladığı kaydedildi.

Somali'yi 2006'nın ikinci yarısında yöneten Şeriat Mahkemeleri Koalisyonu'nun askeri kanadını oluşturan El Şebab, Şeriat Mahkemeleri yönetimini deviren işgalci Etiyopya destekli Somali hükümet güçleri ve Etiyopya askerlerine her gün saldırı düzenliyor.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Somali'de   #İslami   #güçler   #iki   #stratejik   #kasabayı   #ele   #geçirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN