Soykırım çetesinin katlettiği bebeklerin cenazesinde hüzün vardı

Gazzeliler, işgalci soykırım çetesinin Beyt Hanun’daki bir eve düzenlediği tank saldırısında şehit düşen 4 çocuk ve annelerini dün toprağa verdi.

29-04-2008


Gazzeliler, işgalci soykırım çetesinin Beyt Hanun’daki bir eve düzenlediği tank saldırısında şehit düşen 4 çocuk ve annelerini dün toprağa verdi. 

Beyt Hanun’da sokağa çıkan binlerce gösterici, önlerinde milletvekilleri ve çeşitli Filistinli grupların temsilcileri olduğu halde yürüyüşe geçerek, işgal güçlerinin yaptığı katliama karşı öfkelerini dile getirdiler.

Cenaze konvoyu, Beyt Lahiya’daki Kemal Advan Hastanesi’nin önünden geçerek el-Avde Mescidi’ne yöneldi. Halk cenaze namazını kıldıktan sonra, şehitleri toprağa vermek üzere Beyt Lahiya’daki mezarlığa hareket etti.

İşgal güçlerinin dün (28 Nisan Pazartesi) düzenlediği tank saldırısında 4 kardeşle anneleri ve bir direnişçi ile sivil bir Filsitinli şehit olmuş, 13 Filistinli sivil de yaralanmıştı.

Siyonistlerin kalleşçe saldırısı sonucu şehit olanların isimleri ise şöyle: Emzikli bebek Musab Ahmet Ebu Mutak (1), Henna (3), Salih (6), Rudeyne (6), anneleri Müyesser Ebu Mutak (40), İbrahim Haccuc (24) ve Edip Atallah (42).

Filistin Parlamento Başkan vekili Ahmet Bahr cenaze töreninde yaptığı konuşmada, işgal güçlerinin çocukları hedef almasının Filistinli direnişçiler karşısında yaşadığı başarısızlığı gösterdiğini kaydetti. Direnişçilerin işgalcilerin burnunu yere sürttüğünü belirten Bahr, Siyonistlerin bu nedenle intikam almak istediğini söyledi.

Dünya kamuouyuna bir çok mesaj gönderen Parlamento Başkan vekili, “İşgal devleti, ne barış ne de ateşkes istiyor, bilakis esas gayesi bu yöndeki çabaları baltalamak. Bu nedenle durdurulması gerek.” şeklinde konuştu.

Hamas adına bir konuşma yapan Müşir el-Mısri ise, siyonistler ne kadar katliam yaparsa yapsın Filistin halkının haklarından vazgeçmeyeceğini belirterek, bütün dünyaya işgal güçlerinin suçlarını engellemek için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Mısri, Filistinli sivillere yapılmış bütün katliamlar hakkında tahkikat başlatılması gerektiğini belirterek, Ebu Mutak ailesine ve şehit olan bütün Filistinlilerin ailelerine başsağlığı diledi. (Filsitin Haber)

 

Etiketler : #Soykırım   #çetesinin   #katlettiği   #bebeklerin   #cenazesinde   #hüzün   #vardı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN