SP Genel Başkanı Karamollaoğlu: Vizyonumuz, İngiltere tipi laiklik

Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, The Guardian'a konuşarak "partisinin vizyonunun dinle devletin barışçıl şekilde bir arada yaşadığı İngiltere tarzı laiklik olduğunu" söyledi. Böylece SP de tıpkı AKP gibi Anglo-Sakson laiklik taraftarı olduğu beyan etmiş oldu.

19-06-2018


İslam ve Hayat
 
Saadet partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, The Guardian'a konuşarak partisinin Türkiye vizyonunun "dinle devletin barışçıl şekilde bir arada yaşadığı İngiltere tarzı laiklik" olduğunu söyledi.
 
Konuyla ilgili, SP'nin yayın organı olarak bilinen Milli Gazete'de yer alan haber şöyle:
 
Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran seçimleri öncesi Guardian'a önemli açıklamalarda bulundu. Kareem Shaheen ve Gökçe Saraçoğlu’nun sorularını cevaplandıran Karamollaoğlu, “Erdoğan'ın ya da AKP hükümetinin izlediği politikalar, ekonomik veya dış politikalar olsun, Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde durmasına yardım etmiyor. Yaklaşım yöntemleri ve söylemleri Türkiye'de kutuplaşmaya neden oluyor. Büyük ölçüde hukukun korunmasına saygısızca yaklaşıyorlar.” şeklinde konuştu.
 
İNGİLTERE TARZI LAİKLİK: DİN VE DEVLET BARIŞ İÇİNDE OLACAK
 
Saadet Partisi’nin vizyonunun İngiltere tarzı bir laiklik olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “din ve devletin barış içinde bir arada var olabileceği, kendi kendine yetebilen bir ekonomi, diyalog ve diplomasiye dayanan ve Müslüman uluslarla daha yakın bağları olan bir dış politikanın olduğunu” sözlerine ekledi.
 
AB VE ABD TERK EDİLECEK
 
Türkiye’nin yarım asra yakın süredir peşinde koştuğu Avrupa Birliği’ne üye olma hedefini bırakacaklarını söyleyen Saadet lideri Karamollaoğlu, Erdoğan yönetiminin ABD ile yıpranan stratejik ittifakını da terk edeceklerini dile getirdi.
 
"MİLLET İTTİFAKINDA MUTABIK OLDUĞUMUZ KONULAR VAR: YARGININ BAĞIMSIZLIĞI"
 
Millet ittifakıyla ilgili de konuşan Karamollaoğlu şunları söyledi:
 
"İdare, ekonomi ve dış politikada aynı anlayışa ya da politikalara sahip değiliz. Ancak mutabık olduğumuz ilkeler var, hükümet ve yargının ayrılması, basın özgürlüğü, olağanüstü halin kaldırılması gibi."

Etiketler : #SP   #Genel   #Başkanı   #Karamollaoğlu:   #Vizyonumuz   #   #İngiltere   #tipi   #laiklik   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN