SP'nin Patriot karşıtı mitingine Hükümet engeli

Saadet Partisi tarafından Patriotlara karşı yarın İskenderun’da düzenlenecek “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingi iktidar tarafından yasaklandı.

19-01-2013


Partisi tarafından Patriotlara karşı yarın İskenderun’da düzenlenecek “Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingi iktidar tarafından yasaklandı. Hükümet, bu yasakçı davranışıyla memleketimizi ateş içine sokacak bir yanlışın kamuoyuna duyurulmasını istemediğini ortaya koydu. Türkiye’yi işgal edercesine yabancı askerleri ülkemize davet eden iktidar, İskenderun’daki mitinge yasak koyarak milletin tepkisini engellemeye çalıştı.

Halkın sesini kısamazsınız

Hükümet, Saadet Partisi’nin İskenderun’da düzenleyeceği Patriotları protesto mitingini, herhangi bir mantıklı gerekçe bile gösteremeden yasakladı. Bugüne kadar yüzlerce büyük miting düzenleyen ve hiçbir şekilde yasaların dışına çıkmayan Saadet Partisi’ne tebliğ edilen yasaklama belgesinde yasaklamaya gerekçe olarak, “Katılacak bazı marjinal grupların mitingi provoke edeceği ve toplumda huzursuzluk meydana geleceği” gösterilmesi, doğru düzgün bir gerekçe bile bulunamadığını gösterdi. Bu yasaklama, akıllara, milletin sesini kısmaya yeltenenlerin, gün gelip de seslerinin kısılacağı hakikatini getirdi.

Skandal yasağa komik gerekçe

“Patriotlar Gelmesin, Biz Geliyoruz” mitingine konulan yasağın gerekçesi ise oldukça komik. İktidarın, miting yasağını, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi’ne dayandırması dikkat çekti. Buna göre yasağın gerekçesi olarak, “Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla belirli bir toplantıyı erteleyebilir veya suç işleneceğine dair açık ve yakın tehlike mevcut olması halinde yasaklayabilir” ifadesi gösterildi. Bu gerekçe, iktidarın milli güvenlik açısından ülkemizi savaşın eşiğine getiren Patriot füzelerini değil, milletin tepkisini tehdit olarak gördüğünü ortaya koydu.

(Kaynak: Milli Gazete)

Etiketler : #SP'nin   #Patriot   #karşıtı   #mitingine   #Hükümet   #engeli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN