Spor Toto şimdi de İslami İlimler Fakültesine sponsor oldu

Geçtiğimiz aylarda benzer bir durum İstanbul Beykoz’daki imam hatip ortaokulu inşaatında yaşanmıştı. Okul inşaatının önünde ‘Spor Toto katkılarıyla yapılmaktadır’ yazılı bir tabelayla sponsorluk anlaşması kamuoyuna ilan edilmişti. Spor Toto’nun sponsorluklarını artırması ve Çorum’da da bir imam hatip okulunun inşaatına sponsor olması, içerisinde İslami derslerin yapılacağı okulların haram parayla inşa edilmesi yürekleri burkmuştu. Medyada çıkan ısrarlı haberlerden sonra geri adım atan Spor Toto, sponsorluk anlaşmalarını iptal etmişti.

15-12-2018


Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin yapımına başlanan yeni binasına devlet eliyle oynatılan Spor Toto sponsor oldu. Spor Toto gibi bir kumar organizasyonunun İslami İlimler Fakültesi’nin inşasına katkı sunması sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Geçtiğimiz aylarda İstanbul Beykoz’da bir imam hatibin inşaatına sponsor olan Spor Toto’nun sponsorluk anlaşması tepkiler sonrasında iptal edilmişti.

KUMAR PARASIYLA İSLAMÎ İLİM VERİLİR Mİ?

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nin yapımına, devlet eliyle oynatılan ve kumar organizasyonu olan Spor Toto sponsor oldu. Spor Toto’nun, içerisinde İslami ilimler konusunda çalışmalar yapacak nesillerin yetiştireceği bir yapının sponsoru olması büyük tepkilere neden oldu. 

Fakültenin inşaatına ilişkin bilgi veren tabelanın yanında ‘Spor Toto katkılarıyla yapılmaktadır’ yazılı başka bir tabelanın asılması görenlerin yüreklerini parçaladı. Bu duruma tanıklık eden birçok vatandaş, durumu sosyal medyada paylaşarak yanlıştan dönülmesini istedi.

 

 

Etiketler : #Spor   #Toto   #şimdi   #de   #İslami   #İlimler   #Fakültesine   #sponsor   #oldu   
YORUMLAR
  • Fani Yolcu   22-12-2018 17:32

    Bu yönetime Müslüman diye oy verip başa getiriyoruz. Yanılıyor muyuz yoksa ?

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN