Statükonun karanlık maşaları iş başında

Şivan Perwer, statükonun barışa engel olduğunu söylerken, İstanbul Dolapdere'de DTP'li göstericilere silahla ateş açılmasının arkasından ortaya atılan iddialar da kaos çıkarma peşinde koşan statüko maşalarının boş durmadığını ortaya koyuyor.

15-12-2009


İslam ve Hayat

Tokat Reşadiye'deki kanlı pusunun yol açtığı travma devam ediyor. Açılım sürecinde operasyonların devam etmesi ve PKK'lıların saldırıyı üstlenmesi, özellikle Kürt sorununda adil ve barışçıl bir çözüm bekleyenlerin kaygılarını daha da arttırdı. Son günlerde meydana gelen şiddet olaylarını kaygı ile izlediğini belirten Şivan Perwer de “Savaş kışkırtıcılarının, statükonun devamından yana olan anlayışın ekmeğine yağ süren, şiddete davet eden, dışlayıcı usluptan kaçınmamız gerekiyor. Tam da bu provakatif durumların olduğu bir döneme rastgelen DTP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından oybirliği ile kapanması 86 yıldır resmi ideolojide direten statükocu güçlerin halen barış önünde engel olduğunu açıkça göstermektedir.” yorumunu yaptı.

Bu arada İstanbul Dolapdere'de DTP'li göstericilere silahla ateş açılmasının arkasından ortaya atılan iddialar da kaos çıkarma peşinde koşan statüko maşalarının boş durmadığını ortaya koyuyor. Göstericilere ateş açtığı için  gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan şüphelilerden T.G.'nin gözaltına alınmadan kısa bir süre önce gazetecilere "Bana verdikleri parayı sen de ver 500 TL. İstediğin adamı rehin alayım" şeklinde konuştuğu ortaya çıktı.

Başka bir sokak sakini, "Çatışmalardan bir gün önce akşam saatlerinde buraya siyah renkli bir cip geldi. İçinden inen biri, DTP'li gruba silah çekenlere para ile silah verip gitti" dedi. DTP'li gruba silahla ateş açan 3 şüphelinin ellerindeki tabancaların aynı marka ve özellikte olması ise görgü tanıklarını doğrular nitelikteydi. 

Etiketler : #Statükonun   #karanlık   #maşaları   #iş   #başında   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN