Süleyman Uğur Söylemez son yolculuğuna uğurlandı

Mavi Marmara gemisine terör devleti İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehid olan Süleyman Uğur Söylemez, Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

25-05-2014


2010 yılında işgal devleti İsrail’in Mavi Marmara Gemisine düzenlediği saldırısı sonucu ağır yaralanan ve ardından Ankara Atatürk eğitim araştırma hastanesine kaldırılan söylemez burada 8 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra, tedavisine evde devam edildi.

Söylemez 4 yıldır verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hakka yürüdü. Söylemezin cenaze namazı dün öğle namazına müteakiben Hacı Bayramı Veli Camiinde kılındı. Cenaze namazına binlerce kişi ,siyasi ve STK temsilcisi katıldı. Söylemez cenaze namazın ardından Karşıyaka mezarlığında tekbir ve salavatlarla defnedildi.

Uğur Süleyman Söylemez 1963 yılında Ankara’da doğdu. Serbest meslek mensubu olan Söylemez, 2010 yılının Mayıs ayında Gazze’ye insani yardım götüren filodaydı. Mavi Marmara saldırısının hemen ardından Uğur Süleyman Söylemez’in ismi gemide hayatını kaybedenler arasında geçti ancak daha sonra yaralılar arasında olduğu ve başından aldığı en az bir kurşunla ağır yaralandığı tespit edildi. 4 yıldır Ankara’da komada olan Uğur Süleyman Söylemez ağabey bugün Ankara’daki evinden şehitler kervanına katıldı.

Türkiye’ye getirildikten sonra diğer iki ağır yaralı ile birlikte Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Uğur Süleyman Söylemez, burada sekiz ay boyunca yoğun bakımda tedavi gördü. Tedavisinde gelişme sağlanamayan Söylemez, sekiz ayın sonunda evde bakılmak üzere hastaneden çıkarıldı.

Ticaretle uğraşan Uğur Süleyman Söylemez, Tuğba Söylemez ile evli ve Ahmet (1988), Zeynep Kübra, (1991) ve Fatma (1997) adlarında üç çocuk babası. Organize ettiği çeşitli sosyal etkinliklerle ihtiyaç sahipleri için insani yardım çalışmalarında bulunan Söylemez, verdiği sözde duran, güvenilir ve insani konularda hassas biri olarak tanınıyordu. Tuğba Hanım eşinden bahsederken, “Onun her zaman Filistin’e yönelik özel bir ilgisi vardı.” diyor.

Etiketler : #Süleyman   #Uğur   #Söylemez   #son   #yolculuğuna   #uğurlandı   
YORUMLAR
  • Mehmed CAN   25-05-2014 09:37

    İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN... "Uğur Süleyman’ın şehit olduğuna dair ilk haber geldiğinde Tuğba Hanımın en küçük evladı Fatma’yı teselli ederken kurduğu o cümle dudaklarına belki de yeniden değecek: “Babacığın şehit olmak isterdi ya hep, kızım. Dünyada kalıp seni mutlu etmesini mi isterdin yoksa babanın ebedi mutlu olmasını mı?” O gün, Fatma’nın titreyen dudaklarından dökülen cevap da işte öyle yakıcı, öyle acıtıcı, öyle sarsıcı, öyle diriltici, öyle zor hecelenesi: “ O mutluysa, ben de mutluyum…” Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN