Sürgün kararı kalktı, Ece başörtüsüyle okula girdi

İlköğretime başörtüsüyle giren Ece hakkındaki sürgün kararı kalktı, minik Ece başörtüsüyle okula girebildi.

08-12-2009


İlköğretime başörtüsüyle giren Ece hakkındaki sürgün kararı kalktı, minik Ece başörtüsüyle okula girebildi.

Diyarbakır'da başörtülü olduğu gerekçesiyle başka bir okula sürülen ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi Ece nur Özel'in sürgünü askıya alındı ve okulunda derslerine başladı.

Ece 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 54 gün başörtüsüyle eğitim görebildi. Milli Eğitim Bakanlığı kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı gerekçesiyle Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na sürülen ve 1 Aralık'ta ders başı yapması gereken 12 yaşındaki Ece içi Hamrayat İlköğretim Okulu'nda geçici bir formül bulundu.

Durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyan İl Milli Eğitim Müdürlüğü zorunlu eğitim ilkesi gerekçesiyle okul hayatına sonveremediği Ece'nin kaydını yeniledi.

Minik Ece'nin babası Melih Murat Özel HT'ye yaaptığı açıklamada, ''çocuğumun okula devam ettiği ve devamsızlığı olmadığı konusunda okula noter götürecektim ancak okulda sadece 2 gün devamsızlığı olduğu için buna gerek duymadım. Bugün kızımın devam ettiği okuluna gittim. Noterle okula gittiğini tespit edecektim. Ancak okul yönetiminden kaydının silinmediğini daha doğrusu kaydının yenilendiğini öğrendim.Kaydının alındığı yeni okula da itiraz etmiştim, onlar da belirsizlik sonuçlanana kadar, kayıt işlemini askıya aldılar'' dedi.

Kızının karşılaştığı işlemlerin hukuki olmadığını belirten Murat Özel, 'Kızımın nüfus cüzdanındaki 'İslam' ibaresi olduğu sürece başörtü ile okuyacak. Ya o ibareyi çıkartacaklar ya da başörtüyle okuyacak' diye konuştu.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Sürgün   #kararı   #kalktı   #   #Ece   #başörtüsüyle   #okula   #girdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN