Suriye'de 2 bin 667 Filistinli katledildi, 712'si ise tutsak

Suriye'de yaşayan Filistinli mülteciler için oluşturulan Çalışma Grubu kurucu üyesi Tarık Hammud, Suriye'de şehit düşen Filistinlilerin sayısının 2 bin 667'ye ulaştığını ve rejim zindanlarında halen 712 Filistinli bulunduğunu bildirdi.

04-03-2015


Londra'daki Filistin El-Avde Merkezi Müdürü ve Suriye'de yaşayan Filistinli mülteciler için oluşturulan Çalışma Grubu kurucu üyesi Tarık Hammud, Suriye'de şehit düşen Filistinlilerin sayısının 2667'ye ulaştığını ve rejim zindanlarında halen 712 Filistinli bulunduğunu bildirdi.

Şehitlerden 169'unun açlıktan ve 298'inin de işkence altında hayatını kaybettiğini açıklayan Hammud, Berlin'de düzenlenen "Suriye Filistinlileri.. Nekbe'nin Yenilenen Fasılları" konulu panelde yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşayan Filistinlilerin devrimin ilk gününden bu yana çektikleri sıkıntıları ayrıntılarıyla ve rakamlar vererek anlattı.

Suriye'den 450 bin Filistinli mültecinin göç ettiğini açıklayan Hammud, üç mülteci kampının yıkıldığını, iki kampa el konulduğunu ve üç kampın da kuşatma altında olduğunu, Hama Kampı dışında diğer kampların da sürekli bombalandığını söyledi.

Almanya'daki Filistinliler Platformu'nun düzenlediği panele Filistinli ve Arap sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişi katıldı.

Platform sorumlusu Halid Ed-Dhahir de panelin açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'deki Filistin kamplarının çevresindeki kuşatmanın kaldırılması ve kampları hedef alan bombardımana son verilmesi gerektiğini ifade etti.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Suriye'de   #2   #bin   #667   #Filistinli   #katledildi   #   #712'si   #ise   #tutsak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN