Suriye'de ateşkes ümidi

BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, ''Suriye'de Kurban Bayramı'nın mutlu olmasa bile sükunet içinde geçeceğinden ümitliyiz'' dedi

21-10-2012


Kurban Bayramı boyunca geçerli olacak bir ateşkes ilanı için Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esed ile görüşen BM ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi El- Ahdar el-İbrahimi, görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye içindeki ve dışındaki muhalefet gruplarıyla bir ateşkes planı yapmak için görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Yapılan görüşmelerde ateşkes konusunda muhalefet gruplarından bir ''taahhüt'' yerine ''vaatler'' aldığını ifade eden İbrahimi, ''Çatışmayı durdurmak konusunda bir vaat var'' diye konuştu.

Hazırladığı barış planının Esed'in muhaliflerinden çok büyük bir karşılık gördüğüne dikkati çeken İbrahimi, ''Hepsi bunun iyi bir fikir olduğunu ve planı desteklediklerini söyledi'' dedi.

Daha geniş kapsamlı bir anlaşmaya yönelik ilk adım olarak görülen ateşkes planına, Esed'in verdiği karşılık hakkında konuşmayacağını söyleyen İbrahimi, ''Suriye'de Kurban Bayramı'nın mutlu olmasa bile sükunet içinde geçeceğinden ümitliyiz'' diye konuştu.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Huli de Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Suriye'de ateşkese uluslararası kamuoyu desteği verilmesi için çaba harcadığını belirtti.

(Kaynak:AA)

Etiketler : #Suriye'de   #ateşkes   #ümidi    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN