Suriye'de bir insani kriz de Muaddemiye'de

Esad güçlerinin ablukasında bulunan Şam yakınlarındaki Muaddemiye'de çocuk ölümleri başladı

19-01-2016


Suriye'de Esad rejimi ve Hizbullah milislerinin ablukaya aldığı bölgelerden biri olan Muaddamiye'deki insani kriz büyüyor. Çocuk ölümlerinin yaşandığı ilçeye, en kısa sürede yeterli düzeyde insani yardım ulaşmaması halinde durumun Madaya'daki gibi ciddi bir krize dönüşmesinden endişe ediliyor.

Şam'ın batısında, merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Muaddamiye ilçesi, 3 yıldır rejim ve Hizbullah milislerinin kuşatması altında. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, son 3 haftadır ilçeye gıda girişleri hiçbir şekilde mümkün olmadığı için, ilçede yaşayan 45 bin sivil, açlık ve kış şartlarıyla baş etmeye çalışıyor.

Muaddamiye medya merkezinden alınan bilgiye göre, şimdiye kadar 4 çocuk ilaç yetersizliğinden hayatını kaybetti.

"ÇOCUKLARIN NE GÜNAHI VAR?"

Bölge sakinlerinden Um Samih, "Kızım 4 yaşında. Yiyebileceği hiçbir şey yok. Bir çorba dahi yok. Yeterince beslenemediği için hastalandı. Açlıktan kemikleri görünmeye başladı. Süt istiyor. Rejimin kontrol noktaları çocuk maması girişine de izin vermiyor. Çocukların ne günahı var?" dedi.

İlçede yaşayan Ebu Halil ise ''Rejim bizi önce ablukaya aldı sonra bölgeye insani yardımların girişini yasakladı. 3 yıldan bu yana kuşatma altındayız" diye konuştu.

Tıbbi malzemenin de ilçeye girişinin yasak olduğunu vurgulayan Halil, "Madaya'da ne olduysa burada da o oluyor. Daha kötüsünün olmasından endişe ediyoruz. Kuşatma altındaki Darayya'dan gelen 12 bin kişiyle birlikte 45 bin kişi açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Dünya Bülteni

 

Etiketler : #Suriye'de   #bir   #insani   #kriz   #de   #Muaddemiye'de    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN