Suriye'de hergün yeni katliam

Beşşar Esed’e bağlı rejim güçlerinin saldırılarında perşembe günü 96, dün de 76 mazlum katledildi. Katledilenler arasında 20 kadın ve 19 çocuk bulunuyor. 18 kişinin ise işkencede can verdiği bildirildi.

22-03-2014


Perşembe günkü katliamlar
 
Suriye’de Esed’e bağlı rejim güçlerinin ve çetelerin hava destekli dünkü saldırılarında 96 kardeşimiz hayatını kaybetti.
 
Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), ölenler arasında 10 kadın ve 7 çocuğun bulunduğunu; 18 kişinin de işkenceyle öldürüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.
 
LCC’nin verdiği bilgilere göre Esed güçlerinin saldırılarında 36 kişi Şam kırsalında, 21 kişi Halep’te, 12 kişi Humus’ta, 9 kişi İdlib’de, 7 kişi Dera’da, 5 kişi Hama’da, 5 kişi Deyr ez-Zor’da ve 1 kişi Kuneytra’da hayatını kaybetti.
 
Dünkü katliamlar
 
Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 12'si çocuk, 10'u kadın olmak üzere 76 kişi katledildi.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin, direnişçilerin denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 28, Hama ve Humus'ta 12'şer, Halep'te 14, Dera ve Lazkiye'de 3'er, İdlib ve Deyru'z Zor'da ikişer olmak üzere 76 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Tevhid Tugayının Halep'te Esed güçleri ile Hizbullah milislerinin Şuveyhana dağındaki merkezlerini ağır silahlarla bombaladığı kaydedildi.
 
Bölgede direniş gruplarıyla rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirilen açıklamada, Esed güçlerine ait helikopterlerin Halep'te direnişçilerin denetimindeki bölgelere "varil bombasıyla" saldırdığı belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, savaş uçaklarının başkent Şam'ın Dareya ile Doğu Guta bölgelerini bombalamasından dolayı bölgeden yoğun dumanların yükseldiği vurgulandı.
 
(Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #hergün   #yeni   #katliam   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN