Suriye'de hergün yüzlerce kişi katlediliyor

23 Eylül Cumartesi günü Esed güçlerinin saldırıları sonucu 155 Suriyeli hayatını kaybetti.

23-09-2012


Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), Esed'e bağlı güçlerin Cumartesi çeşitli kentlerde halka karşı ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 155'e yükseldiğini duyurdu.

Örgüt, Esed güçlerinin, Şam'ın güney bölgeleri ile Nahr Aişe, Şeban, Hataya ve Türkmen bölgelerine hava destekli düzenlediği saldırılarda, 71 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Kentin Kadem, Şeban, Türkmen bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçlerinin arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını belirten SHRW, savaş uçaklarının Halep'in Tel Rıfat ve Etarın beldesi ile Mesekin Hanu, Firdevs, Şear, Kaptan Besatin Arbin ve Midan bölgelerini bombalamasında 41, Humus'ta 14, İdlib'de 11, Dera'da 9, Hama'da 4, Kuneytra'da 3 ve Deyru'z Zor kentinde 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda hayatını kaybedenlerin sayısının 155'e çıktığını aktardı.

Öte yandan, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de kuzeydeki Rakka'ya bağlı Tel Abyad ve Tabka beldelerinde ÖSO ile Esed güçleri arasında çatışmaların çıktığını, söz konusu beldelerin yoğun top ateşine maruz kaldığını vurguladı.

Humus'un Telbise ve Rasten ilçelerindeki onlarca evin yıkıldığını ifade eden konsey, Hama'nın Meneş Arbain bölgesinde top saldırısında yıkılan bir binanın enkazından çok sayıda ölü ve yaralının çıkarıldığını bildirdi.

SRGC, Halep'te üste düzey bir subay ile 15 askerin teçhizatlarıyla ÖSO saflarına geçtiğini de belirtti.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #hergün   #yüzlerce   #kişi   #katlediliyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN