Suriye'de katliam durmuyor: 140 kişi daha katledildi

Suriye’de Esed güçleri halkın üstüne bomba yağdırmaya devam ediyor. Bugün de 140’tan fazla kişi katledildi.

19-09-2012


Esed yönetimi halkın üstüne kan kusmaya devam ediyor. Bugün en az 140 kinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Katledilenlerin çoğunun Şam ve çevresinden ve Halep’ten olduğu bildirildi.

SURİYE'DE GIDA SIKINTISI BÜYÜYOR!

Birlemiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, gıda sıkıntısı sebebiyle 1,5 milyon Suriyelinin açlık tehdidi altında olduğu belirtiliyor.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in merkezine ve kırsallarına yakıt girişine izin verilmediğini, un gibi temel gıda maddelerinin ve tıbbi malzemenin kente sokulmadığını ve bölgede uygulanan elektrik kesintisi nedeniyle hastanelerde hiçbir hizmetin verilemediğini belirtti.

Sıkıntılı günler geçiren Suriye halkı, çözüm olarak düne kadar Türkiye'ye açılan iki kapıdan biri olan ve daha güvenli görülerek tercih edilen Akçakale Gümrük Kapısı'ndan geçiş yaparak özellikle gıda ve temizlik ürünlerini temin edip tekrar ülkesine dönüyordu. Geçici bir çözüm olan bu yönteme de yalnızca Halep ve İdlib kırsalındaki halk başvurabiliyordu.

SRGC, Esed yönetiminin “Suriye halkını terbiye etmeye çalıştığı”nı belirtiyor. Birçok kentte çatışmalardan ve askeri operasyonlardan dolayı dükkânların kepenk kapatması ise ekmek dışındaki diğer temel gıda maddelerine ulaşımı zorlaştırıyor. 

KATLİAM GÖRÜNTÜSÜ

Öte yandan üç gün önce İdlib’ten gelen bir görüntü katledilen çocukların parçalanmış bedenlerini yansıtmıştı. O katliamda can veren ve kafası tamamen parçalanmış ve bedeninden ayrılmış olan küçük Fatıma’nın fotoğrafı da yayınlandı.

İşte Fatıma’nın kafası koparılmadan önceki fotoğrafı:

kafasi-koparilan-kiz-cocugu-fatima_suriyeli.jpg

Söz konusu videodaki katliamdan sonra birçok Suriyeli çocuk gibi küçük Fatıma da Suriye kıyamının simgesi haline geldi.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'de   #katliam   #durmuyor:   #140   #kişi   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN