Suriye'de son 1 haftada 1014 kişi katledildi

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin bir hafta içerisinde hava destekli ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda ve farklı saldırılarda bin 14 kişinin katledildiği bildirildi.

24-02-2013


Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), yönetime bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere bir hafta boyunca düzenlediği operasyonlarda bin 14 kişinin öldüğünü duyurdu.

Ölenler arasında 161 çocuk, 90 kadın, 7 aktivist ve 2 doktorun da bulunduğunu aktaran SRGC, başkent Şam, Halep, Dera ve Humus kentlerinde çok sayıda insanın öldüğünü belirtti.

Özgür Suriye Ordusu'nun(ÖSO) Haseke iline bağlı Tel Hamis beldesi ile çevresindeki 100'den fazla köyün kontrolünü sağladığını da vurgulayan SRGC, muhalif birliklerin Kamışlı kentine doğru ilerlediğine değindi.

Silahlı muhaliflerin Halep'in Cedid Halep bölgesinde bir askeri helikopteri düşürdüğünü ileri süren SRGC, kentin birçok bölgesinde ÖSO ile Esed güçleri arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını dile getirdi.

-Çatışmalar Halep Havaalanı civarında yoğunlaştı

Uluslararası Halep Havaalanı ile Neyrab askeri üssü çevresinde iki ordu arasında çatışmaların sürdüğüne işaret eden SRGC, dün kentte düşen Scud füzelerinin yıktığı evlerin enkazından hala cesetlerin çıkartıldığını kaydetti.

Şam'ın Duma, Zamelka, Doğu Guta, Abbasiyyin, Cobar Seyyide Zeynep ve Dareya banliyölerinde nizami ordu ile muhalifler arasında çıkan çatışmalarda Esed'e bağlı askerlerin söz konusu bölgelere roket, havan topu ve savaş uçağıyla saldırdığını kaydeden SRGC, saldırı bölgelerinden siyah dumanların yükseldiğini ifade etti.

Öte yandan, merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ülke genelinde güvenlik güçlerinin bu gün gerçekleştirdiği operasyonlarda 24'ü çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 79 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bu arada, Yerel Koordinasyon Komitesi(LCC), Deyru'z Zor kentinin Harit beldesine bir Scud füzesinin düştüğünü iletti.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Suriye'de   #son   #1   #haftada   #1014   #kişi   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN