Suriye'den yürek yakan feryatlar (HABER - VİDEO)

Annan Planı için 10 Nisan'a kadar mühlet alan Esed yönetimi Suriye halkını katletmeye ve şehirleri bombalamaya devam ediyor. AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, ordu birlikleri tanklarla Fua köyüne 7 kilometre uzaklıktaki Taftanaz kasabasına saldırdı ve onlarca kişiyi öldürdü.

05-04-2012


Suriye hükümeti Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği özel elçisi Kofi Annan'ın temsilcisini karşılamaya hazırlanırken muhalifler güvenlik güçlerinin isyancılara karşı yeni saldırılar düzenlediğini bildiriyor.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre Humus, Der’a ve Şam dâhil olmak üzere birçok kent bombalandı.

Af Örgütü: Bir Haftada 232 Ölü

Beşşar Esed yönetimi muhalifleri, son çatışmalarda onlarca kişinin öldüğünü bildiriyor.

Uluslararası Af Örgütü ise Suriye'nin geçen hafta Annan barış planını kabul etmesinden bu yana 232 kişinin öldüğünü açıkladı.

Suriye hükümeti saldırıları durdurma ve gelecek salıya kadar büyük şehir merkezlerinden askeri birliklerini çekme sözü vermişti. Ancak BBC'nin Beyrut muhabiri Jim Muir, şiddetin azaldığına dair işaret olmadığını bildiriyor.

Annan'ın temsilcisi Tümgeneral Robert Mood, ateşkes gözlemcilerini ülke genelinde konuşlandırma sorununu konuşmak için bugün Suriye hükümeti ile görüşecek. Annan bugün BM Genel Kurulunda bir konuşma yapacak.

Şam ziyaretini gerçekleştiren Tümgeneral Mood başkanlığındaki BM ön ekibi, 250 kişilik silahsız gözlemcinin Suriye'de nasıl çalışma yapacağı konusunda hükümet ile bir anlaşmaya varmayı umuyor.

İDLİB’E BÜYÜK OPERASYON

Ayrıca Suriye ordusunun ülkenin kuzeybatısında bulunan İdlib kentine bağlı Binniş kasabası çevresinde geniş çaplı askeri operasyon başlattığı bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, ordu birlikleri tanklarla Fua köyüne 7 kilometre uzaklıktaki Taftanaz kasabasına saldırdı ve onlarca kişiyi öldürdü.

Yerel kaynaklar, iki gazeteci kardeşimiz Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un alıkonulduğu Fua köyünün de operasyon alanı içinde olduğunu belirttiler.

Suriye’ye belgesel çekimi için giden gazeteci Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’dan 10 Mart’tan bu yana haber alınamıyor.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye'den   #yürek   #yakan   #feryatlar   #(HABER   #   #VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN