Suriye ordusu çadırkenti bombaladı

Zalim Esed katletmeye devam ediyor. Esed'in askerleri bu defa da Türkiye sınırına açılan Babel Hava Sınır Kapısı yakınındaki boş alanda çeşitli yardım kuruluşlarınca kurulan çadırkenti bombaladı.

30-04-2013


Top mermilerinden ikisi çadırkente isabet ederken, 3 kişinin saldırı sırasında 2 kişinin de saldırı sonrasında hayatını kaybettiği olayda yaralanan Suriyeliler, Türkiye sınırından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne getirildi.

Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'na 4.5 kilometre uzaklıktaki, Suriye'nin Babel Hava Sınır Kapısı ve hemen yanındaki sivillerin yaşadığı çadırkente yönelik saat 15.30 sıralarındaki saldırıda, Suriye Ordusu top mermileri yağdırdı. Saldırıda yaralanan Suriyeliler, ambulanslar ve özel otomobillerle Türkiye sınırına taşındı. Bölgedeki hareketlilik nedeniyle, Cilvegözü Sınır Kapısı'na çok sayıda ambulans sevk edildi.Saldırıda yaralananların çoğunun 3-8 yaşları arasında çocuk olduğunu belirtildi.

Maktul sayısı 5 oldu

Patlamada yaralananların Türkiye'ye sevki devam ederken hayatını kaybedenlerin sayısının da 5'e yükseldiği bildirildi. Yetkililer, çok sayıda yaralı getirildiğini, bu nedenle maktül sayısının artmasından endişe duyduklarını bildirdi.

Bombalama olayının ardından Cilvegözü Sınır Kapısında yoğun hareketlilik yaşandı. Suriye plakalı ambulanslarla, sivil araçlar yaralıları Türiye'ye taşıdı. Yaralıların yanı sıra, Suriye topraklarındaki vatandaşların can güvenlikleri olmaması nedeniyle ailelerini de yanlarına alarak Türkiye'ye kaçtığı gözlendi. Yaralılar, Hatay'da ve Reyhanlı İlçesi'ndeki hastanelerde tedaviye alındı.

(Kaynak: Küre Medya)

Etiketler : #Suriye   #ordusu   #çadırkenti   #bombaladı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN