Suriye ordusu tanklarla Humus'a girdi

Suriye'de 20 gündür yoğun bombardıman altındaki Humus'ta muhaliflerin kalesi konumundaki Bab-ı Amr'a tankların girdiği bildiriliyor.

23-02-2012


Suriye'de 20 gündür yoğun bombardıman altındaki Humus'ta muhaliflerin kalesi konumundaki Bab-ı Amr'a tankların girdiği bildiriliyor.

Suriye'de muhalefetin kalesi Humus'ta ordu birliklerinin başlattığı operasyonun yirminci gününde şehrin heryerinden dumanlar yükseliyor.

Kentte muhaliflerin kalesi konumundaki Bab-ı Amr semtine tankların girdiği bildiriliyor.

Birleşmiş Milletler'in ülkedeki durumu araştırmak için kurduğu komisyon Suriye ordusunun insanlığa karşı suç işlediğini açıkladı.

Hür Suriye ordusunun Humus'taki mevzilerini terketmemesi üzerine Esed güçleri bombardımanın şiddetini artırdı.

Günde onbeş saat elektrik kesintisinin yaşandığı, Okullar ve işyerleriyle birlikte hastanelerin de kapalı olduğu şehirde halk korku içinde binaların bodrum katlarına saklanmış durumda.

Şiddetli bombardıman nedeniyle insani yardım görevlileri ve yabancı gazetecilerin de can güvenliği kalmadı, dün iki gazeteci öldü, üç gazeteci yaralandı.

Suriye’de şu ana kadar 6 bin 400 sivil ve ordudan ayrılarak Özgür Suriye ordusuna katılan bin 700 asker öldürüldü, 18 binden fazla kişi de tutuklu.

Bu rakamlara Suriye ordusunun kayıpları da eklendiğinde ülkede ölü sayısının onbini geçtiği bildiriliyor. 

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Suriye   #ordusu   #tanklarla   #Humus'a   #girdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN